Tre trendy antrekk til skole- og studiestart på budsjett

VELG OG VRAK: Å finne et nytt antrekk til skolestart er ikke vanskelig med alle høstnyhetene som eri butikk nå! Foto: Produsentene

Et nytt antrekk til første skoledag trenger ikke koste skjorta. minMote har plukket ut tre antrekk som er både rimelige og trendy!

Martine Lunder Brenne
Publisert:

19. august er skolestart på de fleste videregående skoler i Norge, og i tillegg starter en rekke høyere utdannelser opp sine studier i disse dager. Mange bruker første skoledag som en ypperlig anledning til å investere i et nytt antrekk - noe som passer perfekt med at butikkene har begynt å fylle seg opp med høstnyheter. August er dessuten en lunefull måned i Norge, så det er ingenting i veien for å smake litt på høstmoten med en varmende jakke eller strikkegenser akkurat nå.

LES OGSÅ:15 jobb-vennlige hverdagsvesker

Skal du bære tunge bøker kan det lønne seg å investere i noe bedre enn en veske å bære i - men akkurat første skoledag slipper de fleste unna med en enkel håndveske med litt ekstra plass til informasjonsheftene som deles ut.

Et trendy antrekk trenger imidlertid ikke koste mange tusen kroner. minMote har plukket ut tre antrekk som passer fint i studiesammaenheng, som består av rimelige basisplagg som du kan bruke hele høsten.

Preppy

STILRENT: Sko fra Zara, 199 kr. Skjørt fra Zara, 399 kr. T-skjorte fra H&M, 49,50 kr. Hårstrikk fra H&M, 39 kr. Neglelakk fra Depend, 35 kr. Blazer fra Gina Tricot, 299 kr. Veske fra H&M, 399 kr. Foto: Produsentene

En litt preppy stil med rene linjer og klassiske fargekombinasjoner er superchic og passer perfekt på første skoledag. Ettersom sommeren ikke er helt over, kan du med fordel velge en hvit base med skjørt og t-skjorte med enkelt snitt. En lekker blazer hjelper deg med å holde varmen. Velg gjerne en litt oversized variant som skjørtekanten såvidt stikker fram under! Blått er en av høstens med trendy farger, så en blå blazer kan du bruke lenge.

Laidback

AVSLAPPET: Jakke fra Lindex, 499 kr. Neglelakk fra Deborah Lippman (Laughing to the bank), 169 kr. Veske fra Pieces hos Nelly.com, 399 kr. Flate, spisse sko fra Zara, 259 kr. Skjorte fra Bik Bok, 299 kr. Jeans fra H&M, 199 kr. Smykke fra H&M, 49,50 kr. Foto: Produsentene

Ruter er høstens kanskje sterkeste trend, etter at det dukket opp på catwalken hos blant annet Saint Laurent og Stella McCartney. En rutete skjorte er en enkel måte å få trenden inn i garderoben på, samtidig som den utgjør basen i et avslappet skoleantrekk. Stapp den gjerne ned i et par smale jeans, og få opp glam-faktoren et par hakk med spisse sko. Smaragdgrønt er en av høstens heteste farger, og er minst like lekker på neglene som på antrekket.

Bohemsk

KJOELFIN: Boots fra Bianco, 549 kr. Kjole fra H&M, 299 kr. Cardigan fra Zara, 299 kr. Neglelakk fra Essie (For the twill of it), 129 kr. Øredobber fra Bik Bok, 69 kr. Veske fra Bianco, 399 kr. Foto: Produsentene

Vil du tvilholde på sommeren så lenge som mulig, passer det fint med en søt sommerkjole med lange ermer. En varm cardigan beskytter mot høstvinden, mens et par flate ankelboots holder deg varm på føttene. Når det blir kaldere kan du gjerne supplere med en tykk strømpebukse!

Publisert: