Ni kule luer på budsjett

Luesesongen er rett rundt hjørnet og i år kan du velge mellom alt fra katteører og fuskepels, til klassisk strikk. MinMote har funnet sesongens fineste luer for under 300 kroner.

Hovedbilde luer

Tommy Hilfiger Fall/Winter 2014. Foto: Getty Images

Hovedbilde luer

Lue fra Zara,129 kr. Foto: Produsenten

Vinteren seg med stormskritt, og det betyr at hodeplagget snart må på. Ikke fortvil, for et av sesongens viktigste tilbehør er nemlig luen.

I fjor eksploderte populariteten til Carhartt-luen, som både norske og internasjonale kjendiser som Rihanna sverget til.Det gjorde at fjorårets trendlue ble omtalt som harry.

Det er fullt mulig å unngå harryfella, og flere av verdens største motehus som Tommy Hilfiger, Fendi og Ralph Lauren viste forskjellige varianter av det deilige plagget på catwalken. Og er det ekstra kaldt en dag, kan du jo kombinere luen med et stilig skjerf.

Er du av den klassiske og sporty typen, kan du enten gå for en nøytral variant i en delikat farge, eller en grovstrikketmed dusk à la Tommy Hilfiger. Disse luene passer de aller fleste, og er dessuten modeller som holder seg varme i motebildet sesong etter sesong.

Luer 3

Lue fra Monki, 60 kr. Foto: Produsenten

Luer 3

Lue fra Lindex, 149 kr. Foto: Produsenten

Luer 2

Lue fra River Island hos nelly.com, 179 kr. Foto: Produsenten

Luer 2

Lue fra Weekday, 120 kr. Foto: Produsenten

En annen trend som har kommet sterkt tilbake i motebildet de siste årene er fuskepelsluene. Mange forbinder de luksuriøse luene med bestemødrene sine, men den tanken er det bare å legge vekk. Store motehus som Dolce & Gabbana og Fendi viste nemlig det fluffy hodeplagget på catwalken, dog i forskjellige former og modeller.

Fuskepelsluen er komfortabel, feminin og ikke minst varm, så hvorfor ikke gi den en sjanse når kulden virkelig slår inn?

Luer 4

Lue fra Lindex, 99 kr. Foto: Produsenten

Luer 4

Lue fra Asos, 196 kr. Foto: Produsenten

Hvis du ikke er helt komfortabel med å bære en pelsdott på hodet, anbefaler vi å gå for en trendy fuskepelskåpe i stedet. Her er høstens fineste varianter!

Er du lei av klassikerne og liker å skille deg ut, byr desuten kleskjeder som Zara og H&M også på flere vågale typer. I år stopper det nemlig ikke på luer i knallfarger, de skal helst ha katteører eller Disney-figurer på i tillegg. Tegneserie-trenden markerte seg også på Moschinos siste motevisning i Milano, og ifølge designeren er Barbie vårens største stilikon.

Luer 1

Lue fra Zara, 99 kr. Foto: Produsenten

Luer 1

Lue fra H&M, 80 kr. Foto: Produsenten

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?