Gladiator-sandalene er tilbake – vil du kaste deg på trenden?

De knehøye gladiatorsandalene er på full marsj tilbake i motebildet, med superstjerner som Heidi Klum og Selena Gomez i spissen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Du har neppe glemt dem - de iøynefallende sandalene med remmer oppover hele leggen som dukket opp «overalt» i 2008. Nå har flere store motehus sørget for å nok en gang sette gladiatorsandalene på motekartet, og med drahjelp fra en rekke trendsettende stjerner er alt tilrettelagt for et mega-comeback.

Versace viste gladiatorsandaler med syltynne «stropper» i en glamorøs vårkolleksjon, mens Alexander Wang hadde sorte og hvite sandaler med brede remmer. Altuzarra, Jean Paul Gaultier og det svenske it-merket Acne har også omfavnet gladiatorsandalen – sistnevnte har laget både hvite og lilla varianter.

LES OGSÅ:20 flate sko til fine hverdager

En av de første kjendisene som kastet seg på skotrenden denne våren, var Justin Biebers «av og på»-kjæreste Selena Gomez. Heidi Klum valgte på sin side de glitrende Versace-sandalene da hun leder MTV Europe Music Awards. Rita Ora hadde også på seg slike sandaler under en opptreden i februar, mens Rihanna har lagt ut bilder av seg selv i gladiatorsandaler fra Tom Ford på Twitter. Den langbeitne modellen Chanel Iman valgte noen litt mindre oppsiktsvekkende varianter til Coachella-festivalen tidligere i år.

MinMote.no - Norges største moteside

minMote-leder Sonia Huanca Vold er ikke sikker på om hun kommer til å investere i et par nye gladiatorsandaler - ei heller ta fram de gamle.

– Enten elsker man gladiatorsandalene eller så hater man dem. Selv kastet jeg meg på trenden sist den regjerte, men jeg tror jeg står over denne gangen. Alexander Wangs minimalistiske varianter er sesongens fineste, så om man vil prøve seg på sandalmoten ville jeg gått for noe tilsvarende, mener hun.

LES OGSÅ:Dette er vårens skotrender

Heller ikke da minMote ba et guttepanel om deres dom på vårens trender, falt de spesielle sandalene i smak.

- Jeg føler at de var her for fem siden og var veldig harry. Det er de fortsatt, så hvorfor kommer de tilbake? sa Marius Gjestvang (31), som gå sandalene terningkast to.

Se alle terningkastene her!

Publisert: