Sexy, trendy og elegant: Slik styler du de knehøye støvlettene

Lårhøye støvletter

Lårhøye støvletter er en av de hotteste trendene denne sesongen – så lenge du styler dem riktig. Vi gir deg våre beste tips til å unngå «harry»-fella!

Katarina Petrovic
Publisert:
Lårhøye støvletter

RÅLEKKER: Tone Damli (26) så lekker ut iført lårhøye støvletter, skjørt og mønstret bluse under en Idol-sending tidligere i år. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Lårhøye støvletter

LÅRHØYT: Under Fendi sin høstkolleksjon var lårhøye støvletter kombinert med både små og store plagg, som mini-shortser og store kåper. Foto: Getty Images

Sesongens lekreste søvletter er det perfektet skovalget for kaldere dager; de er både varmende og supersexy. Ja, vi snakker selvfølgelig om de lårhøye støvlettene!

Under høst- og vintervisningene lot en rekke store motehus, som Ralph Lauren og Chloé, modellene vandre på catwalken i støvletter som rakk dem over knærne. I etterkant av visningene har en rekke kjendiser og motebloggere innført det lange skotøyet i sin høst- og vintergarderobe.

Slik får du Tone Damlissexy støvletter på budsjett!

På gaten ser vi både sorte og beige, høy og lave, runde og spisse, men unasett hvilken støvlett du velger som din favoritt, er det viktigste du gjør å style den riktig. Lårhøye støvletter kan nemlig bli sett på som «tacky». Heldigvis har skofavoritten i løpet av årene sakte, men sikkert klart å riste av seg harry-stempelet, men det er ikke mye som skal til før en går i fellen.

Saken fortsetter under bildet!

Støvletter

BALENCIAGA: Designeryndlingen Alexander Wang sendte modellene sine på catwalken i den klassiske støvletten under sin høst- og vintervisning. Foto: Getty Images

Støvletter

RALPH LAUREN: Pastellene i klærne gjenspeilet seg også i Ralph Lauren sine lysegrå høst- og vinterstøvletter. Foto: Getty Images

Støvletter

FENDI: Den klassiske støvletten med rund front og høy hel var å se på Fendi sin høst- og vintervisning. Foto: Getty Images

Støvletter

CHLOÉ: Høst- og vinterstøvlettene til Chloé var både å se i beige og gråe varianter med tykke heler og runde fronter. Foto: Getty Images

Lurer du på hva gutta mener om lårhøye støvletter?Se hva MinMotes guttepanel synes om høstens trender!

Balanser antrekket

De lårhøye støvlettene kommer i forskjellige farger, lengder og hel-høyder. Vil du være på den sikre siden, er et klassisk par i sort skinn men liten eller ingen hel det tryggeste valget. Et par i beige er også et godt alternativ dersom man vil friske opp et antrekk - for ikke å snakke om at de gir bena en forlengende effekt.

TIPSER: Stylist og moteblogger Line Langmo mener det er viktig med en balanse i antrekket når man går med lårhøye støvletter. Foto: Privat

Fargen er ikke det eneste som kan hjelpe deg med å se supersexy ut i det lange skotøyet. Hva du kombinerer dem med er minst like viktig i følge stylist og moteblogger Line Langmo. Hun forteller til MinMote at hun er enig i at det ikke skal mye til før det ser feil ut, men at det heldigvis finnes en rekke ting man kan gjøre for å unngå å se «harry» ut.

- Jo høyere hælen er, desto lettere er det å gå i harry-fellen. Ikke minst er det viktig med god balanse i antrekket. Unngå å kombinere lårhøye støvletter med for trange kjoler og for mye utringinger.

- Hvordan skal man style dem?

- Jeg elsker lårhøye støvletter i kombinasjon med store strikkegensere. En fin måte å style dem på er til et par jeans, en ullgenser og en røff kåpe, men de kan være veldig fine til kortere kjoler med lange ermer og skjørt med litt vidde, sier Langmo.

Det er mye man må tenke på når man skal velge seg et par lårhøye støvletter og når man skal style dem. For å unngå en skikkelig motetabbe har MinMote funnet frem tre gode tips:

  • Fargen er viktig: Gå for en støvlett i klassiske farge som sort, brun eller beige, dersom du vil være på den sikre siden.
  • Balanser antrekket: Pass på hvilke støvletter du velger til hvilket antrekk. Unngå lårhøye støvletter til for trange kjoler og alt for mye utringninger.
  • Velg riktig materiale: Vær obs på hvilket materiale du velger. Lakk kan være fint, men det krever at man er enda mer varsom med hvordan man setter sammen antrekket. Et trygt valg er et par i semsket skinn.
Publisert:

Finn mer innhold om: