- Klær bør være behagelige

Designerduoen Linne Røstad og Jason Sharpe bak det norske merket L&J, mener naturlige stoffer og funksjonell design er viktig for å lykkes i den tøffe motebransjen.

silje
Publisert:

Designerduoen Linne Røstad og Jason Sharpe bak det norske merket L&J, mener naturlige stoffer og funksjonell design er viktig for å lykkes i den tøffe motebransjen.

L&J viste sin vår-og sommerkolleksjon under åpningen av Oslo Fashion Week i går (OFW). Linne Røstad og Jason Sharpe har samarbeidet om merket i ett år, og dette er deres andre kolleksjon. L&J satser på stoffer av naturlige stoffer som silke, lin, bomull og kashmir. Kolleksjonen for vår-og sommer 2012 bærer preg av tidløse og minimalistiske snitt.

- Kvaliteten er det viktigste for oss. Plaggene er veldig deilige og komfortable å gå med, samtidig som de er casual chic og moderne. De passer både til fritid, business eller fest. Det er viktig at designen er multifunksjonell for at man skal lykkes, sier Jason Sharpe og Linne Røstad til minMote.

Se den nye norske modellgenerasjonen!

Ikke nye i gamet

Selv om Røstad og Sharpe er høstens debutanter, er det ingen av dem som kan anses som nybegynnere i motebransjen. Linne Røstad har studert ved Esmod Paris, og har jobbet for Cerutti i over tre og et halvt år, mens amerikaneren Jason Sharpe har gjort fotoproduksjoner for anerkjente magasiner som italienske Vogue og Harper’s Bazaar. De to møttes ved en tilfeldighet i Paris.

Tidligere debutanter inkluderer designere som Camilla Bruerberg og Veronica B. Vallenes. Sistnevnte viste sin kolleksjon under København Fashion Week i forrige uke.

Naturlig fokus

Mens flere store norske designere som VATLE og Fam Irvoll til tider velger et mer lekent og avant-garde utrykk med sine kreasjoner, er denne designerduoen svært opptatt av tidløse plagg og fokus på natur.

- Våre kolleksjoner har fokus på natur og naturlige stoffer. Det er viktig at plaggene er gode og mykt rundt kroppen. Stoffene bør ikke gi allergier, de bør være behagelige og holde lenge.

Hot med joggedress

Kolleksjonen for neste vår-og sommer er inspirert av solen og naturen, og er produsert i Italia. Om designerne får bestemme, så blir det et mye utskjelt moteplagg som får et oppsving neste sommer.

- Vi har spesiallaget en joggedress til dame og herre for vår-og sommer 2012, som vi har troen på. Joggedressen er spesiallaget med lin på utsiden og jersey silke blandet med bomull i kontrastfarger på innsiden. Dette for å gjøre det mest mulig behagelig å gå med, sier designerduoen.

Hva betyr det å være sesongens debutanter?

- Det betyr alt for oss. Vi er veldig takknemlige og lykkelige for å bli valgt. Vi takker alle de som støtter oss, som har gitt oss styrke og tro på oss, avslutter Jason Sharpe og Linne Røstad til minMote.

Relevante saker videre:

Slik blir OFW! Les mer her

Derfor viser hun i København. Se Veronica B.Vallenes visning!

Publisert:

Finn mer innhold om: