Klarer de seg uten Galliano? Her er Diors første visning uten skandaledesigneren

Det var knyttet store forventninger til motehuset Christian Diors første Haute Couture-visning uten skandaledesigner John Galliano. Mottakelsen er  sålangt lunken.

silje
Publisert:

Se hele visningen og intervjuene her!

Kolleksjonen som ble vist i Paris i går er den første på 15 år uten eksentriske Galliano bak roret.

Både pastellfarger, disco-jenter, konfetti og overdådige kreasjoner preget visningen for høst-vinter 2011, signert motehusets konstituerte kreative leder Bill Gaytten, som er Gallianos tidligere «høyrehånd.»

Motefolket lot seg imidlertid ikke imponere av det de så på catwalken...

Style.coms Tim Blanks skriver at selv om Dior-arven er ivaretatt i kolleksjonen, «er Dior-kvinnen dessverre overskygget av en diskodukke à la Grace Jones.»

Den svært anerkjente moteskribenten Suzy Menkes skriver «at finessen og lettheten Galliano brakte til motehuset er blåst bort fra catwalken» og at kolleksjonen ikke kan måles opp mot Gallianos Dior.

Mindre kjendiser

Galliano fikk som kjent sparken etter jødehets og overfall i april. I forrige måned møtte han i retten, der designeren forklarte at han ikke husker noe av hendelsen (Galliano påstår han var påvirket av piller og alkohol) som skjedde ovenfor gjester på den trendy franske baren La Perle i Le Marais i Paris.

Kjendiser som tidligere har vært å se på visningene som Mary-Kate og Ashley Olsen, Natalie Portman og Dree Hemingway, glimtet med sitt fravær, men moteeliten var på plass for å gi sin støtte.

Anna Dello Russo, moteredaktør i Vogue Nippon ,var avmålt i sin vurdering av visningen for høst-og vinter 2011.

- Jeg synes det var viktig å se Haute Couture-visningen , fordi det er den andre uten Gallianos sterke visjon. Den første pret-a-porter visningen var bra, fordi den viste et sterkt teamwork, men jeg tror kanskje de trenger en sterkere visjon og drøm for å lykkes med couture-kolleksjonene, sier Dello Russo.

Mote-Silje møtte Anna Dello Russo! Se hele intervjuet her

Leter fortsatt etter en Galliano-erstatter

Applausen til publikum var moderat da modellene skred nedover catwalken til den midelrtidige lederen.

Hvem som blir Gallianos arvtaker er foreløpig ukjent, men både Alber Elbaz og Ricardo Tisci har blitt nevnt. Vogue.co.uk skrev tidligere i vår at designeren Azzedina Alaia tilbudt stillingen, men valgte å takke nei.

Ifølge Diors eiere LVMH er ikke Gaytten aktuell for jobben.

- Mr. Gaytten står bak denne kolleksjonen, men er ikke Diors sjefsdesigner. Vi ser på forskjellige alternativer for å finne den beste løsningen, sier Sidney Toledano, øverste sjef for Dior.

Christian Dior er blant LVMHs kronjuveler, så det er ventet at motehuset vil finne en erstatter som kan før det franske motehusets visjon videre.

Relevante saker videre:

På shopping? Få inspirasjon av minMote-redaksjonen!

Galliano fikk som fortjent! Les mer her

Publisert:

Finn mer innhold om: