Inspirert av «Mad Men» og Dick Tracy

Stemningen er alltid høy når Fam Irvoll viser sine kolleksjoner. I går handlet designerens elleville univers blant annet om sigaretter, røde leppestifter og sterke farger.

silje
Publisert:

Fam Irvoll har en tendens til å overraske sitt publikum og gårsdagen var intet unntak. Modellene skred nedover catwalken i typisk Irvoll-stil og designen var som vanlig fargerik. I fokus stod sigaretter, store leppestifter, pistoler, rosetter og sterke farger. Det var også tydelig at Norges mest elleville designer som også er gravid, hadde latt seg påvirke av at hun har stumpet røyken. Og selv om det var mye fokus på røyk på catwalken, er designeren ikke redd for at budskapet skal bli oppfattet på feil måte.

- Dette er på ingen måte et ønske om å promotere røyk, men en kunstnerisk utfoldelse og et ønske om å være litt ironisk da jeg selv i tillegg er gravid. Dette ser det også ut som om de fleste har fått med seg. Jeg ville overraske med noe folk ikke trodde de skulle få servert. I tillegg passer det veldig bra med årets tema, sier Fam Irvoll til minMote.

Hva var inspirasjonen bak kolleksjonen?

- Inspirasjonen er blant annet hentet fra yndlingsfilmen da jeg var mindre, Dick Tracy. I tillegg har jeg brukt en liten dæsj med «Mad Men»-inspirasjon, derav all røyken.

Fam Irvolls høst-og vinterkolleksjon for 2011 byr både på farger, løse og kroppsnære silhuetter. Påsydde applikasjoner som leppestifter og røde lepper, sløyfer og kvinneansikter. Tilbehøret gikk blant annet i stiletthatter, sko med sigrattdetaljer og sigaretthatter.Herrene på catwalken var også langt ifra kjedelige. Polkadotter, sterke farger og pistolmønstre var noen av gjengangerne i kolleksjonen, også for herre.

Elsket av kjendisene

Irvoll er kjent for sin fargerike stil, og de fleste plaggene i kolleksjonene er for de som ønsker å skille seg ut. Både Lady Gaga og Rihanna er fan av den norske designeren, men det er heller ikke få norske kjendiser som elsker den vågale designen. Charlotte Thorstvedt, Mariann Thomassen og Samsaya har alle lagt sin elsk på Irvolls design. Både Thorsvedt og Samsaya har tidligere både vært modeller på catwalken for Irvoll, men tropper også ofte opp i iøyenfallende kreasjoner fra Irvoll på rød løper. Under gårsdagens visning, satt blant annet kjendiser som Lene Alexandra Øien og Marthe Krogh på første rad.

Men lever på nudler

Fam Irvoll har for tiden mange jern i ilden. Tidligere på dagen viste hun sin barnekolleksjon «Little Cupcakes» og i disse dager er smykkesamarbeidet Arts&Crafts i butikkene. «Fam + Arts&Crafts» er designet av Fam og med på laget har hun hatt A&C-designer Birgit Løitegaard. Kolleksjonen preges av maritime detaljer, godteri og kirsebær, og er like sjarmerende og leken som man forventer. Smykkekolleksjonens ansikt utad er venninnen Mariann Thomassen. Men skal vi tro den kreative designeren, er designeryrket langt i fra en lukrativ affære.

- Det har vært veldig masse positive tilbakemeldinger både fra damer og menn, så jeg må si meg strålende fornøyd. Jeg har ingen oversikt over hvordan det går med salget foreløpig, men dette er en limited collection, så det finnes ikke så mange av hvert smykke.

- Det eneste som er synd er at det har kommet opp masse andre aktører som selger smykkene mine på nett. Det hadde vært fint om folk kjøpte smykkene fra meg, så det blir noe annet enn nudler fremover, sier Irvoll til minMote.

Relevante saker videre:

Fam Irvolls sukkersøte hevn!

Norges mest ellevile designer? Les mer her

Av Rikke Monsen og Silje Pedersen

Publisert: