Kule herresolbriller

silje
Publisert:

HERRESOLBRILLER: Retro, trendy eller klassisk. Det finnes en stil for alle. (Foto: Produsentene)

Om du er en trendsetter eller liker den klassiske stilen, finnes det en solbrille som passer ditt ansikt. Retro, trendy eller pilot, det finnes noe for alle denne våren.

Klassikeren

En pilotbrille er en av de mest klassiske solbrillemodellene og finnes i alle designerkolleksjonene. Årets utgave skal være i plast eller metall og helst uten logo. -Piloten har klart seg i 70 år og funker som en kule fremdeles, sier Brilleekspert Arvid Krogh ved Krogh Optikk, til minmote.

Merker du kan se etter: Ray-Ban, Dior Homme og Marc Jacobs.

Retro

Denne sesongen kan gutta også velge og vrake i 60 og 70-tallets kule retro-modeller. Ifølge Krogh skal du tenke 60-tallets Bad Boys. –Det skal være macho og uten logo, kraftige store innfatninger i skikkelig materiale, sier Krogh.

Merker du kan se etter: Paul Smith, Oliver People, vintage Gucci og Goldsmith.

Hottest

Og for de über-trendy, finnes selvfølgelig helt spesielle varianter. Brilleeksperten nevner navn som Marc by Marc Jacobs, det hippe merket Dsquared, Chrome Hearts og Blinde.

MinMote.no - Norges største moteside

Sporty

Sterke farger som rød og gul går spesielt igjen i sportssammenheng. Guttene som bruker disse solbrillene er gjerne opptatt av funksjon, men design teller også selvsagt.

Vintage går aldri av moten

Etterspørsel etter originale vintage eller secondhandsolbriller fortsetter også denne sesongen. Ingenting er så kult som bestefars avlagte solbriller du finner på loftet eller i en av byens vintagebutikker. Robot og Fretex Unika er noen av butikkene som er verdt et besøk. På nett kan du sjekke ut ebay, Sabre og Vintagesunglasses.

Dyrt eller billig

Om du velger å bruke 50 eller 3000 kroner på solbriller, så er en ting sikkert: Det er lurt å sjekke at solbrillen har god beskyttelse. Selv om du vil at solbrillen skal være kul, så skal den også beskytte øynene dine mot de farlige solstrålene.

MinMote.no - Norges største moteside

Forhandlere:

1. Vintagebriller fra Cazal ca 2700 krvintage-sunglasses.dk

2. Psykotic red fra Sabre ca 600 kroner på shop.sabre.fm

3. Oakley ca 600 kroner fra Oakley

4. Marc by Marc solbriller fra asos ca 900 kroner

5. Blinde solbriller fra ebay ca 700 kroner

6. Marc by Marc Jacobs ca 1200 kr hissunglasses.com

7. Ray Ban ca 900 kroner fra unitedshades.com

8. Bulgari ca 2800 kroner fra Krogh Optikk

9. Solbriller fra H&M ca 60 kroner

Publisert: