Linn strålte i norsk design

Linn Ullmann kunne ha valgt Dior eller Chanel. Men hun valgte norske designere til kjolene på den røde løperen i Cannes.

Kirsti Hovland
Publisert:

For dette får både hun og designerne ros i et av verdens fremste moteblad, Marie Claire.

- Linn Ullmann er strålende i denne draperte kjolen, skriver bladet om kjolen designet Leila Hafzi som Ullmann brukte på åpningskvelden.

Som jurymedlem under festivalen i Cannes, verdens største filmfestival, var datteren av Liv Ullmann og Ingmar Bergman med på å utpeke gårsdagens vinner av Gullpalmen.

På den røde løperen i går kveld stilte Ullmann med den fjerde Hafzi-designede kjolen hun brukte i Cannes.

- Kjempeflott, topp stemning! Gullpalmeutdelingen er jo på en måte selve finalen, og dette var jo også den mest spektakulære kjolen, sier Stavanger-designeren Leila Hafzi til VG.

Til Cannes-garderoben valgte Ullmann seg tre norske designere: Leila Hafzi, Veronica B. Vallenes og Ingunn Birkeland. Minst ti kjoler fra de norske designerne skal Ullmann ha hatt med seg fra Norge.

MinMote.no - Norges største moteside

Kredibilitet

Kjolene har allerede fått omtale både i franske Marie Claire og franske Gala. Marie Claire mener at kjolen Ullmann brukte åpningskvelden var blant de vakreste på den røde løperen. Den nevnes i klasse med kjoler fra både Dior og Gucci.

En annen av Hafzis kjoler ble brukt ved en anledning der Ullmann går på den røde løperen med den britiske stjerneskuespilleren Jude Law.

- Her er hele stjernelaget både av skuespillere og designere. Cannes er jo en veldig fin anledning for et samarbeid mellom designere og skuespillere, mener Leila Hafzi.

- Kan dette bety noe for karrieren din?

- Det er som i et selskap der man prater om kjolen og hvor den kommer fra, så muligheten er jo absolutt til stede. Det gir kredibilitet til merkevaren, sier Hafzi som fra før har levert en rekke red carpet-kjoler i USA og Storbritannia.

Få sexy sommervipper! Sjekk vår store mascara-guide her!

Beæret

- Det er dessuten veldig flott at Linn Ullmann er så bevisst på at hun velger designere selv. At hun ikke bare vil være en kleshenger, sier Hafzi.

Ingunn Birkeland har aldri laget kjoler for rød løper utenfor Norge før og er veldig beæret over å få være med i et utvalgt designselskap i Cannes.

- Her er det jo store motehus å konkurrere mot, så det er både nervepirrende og veldig hyggelig. Vi er både forskjellige og like vi tre som er valgt ut. Leila og jeg har begge jobbet med red carpet, mens Veronica er mer laidback. Det er flott å bli eksponert i en slik anledning, sier Birkeland.

- Vi er også glade over at Ullmann er opptatt av å vise norsk design, at noen velger å vise oss fram i utlandet, sier Birkeland.

VG har forsøkt å kontakte Linn Ullmann, men hun kunne ikke besvare pressehenvendelser mens hun var i jurytjeneste.

Relevante saker videre:

På skojakt? Her er skoene som forlenger beina!

På tide med en ny bikini? Her er noen av sommerens trender!

Publisert: