Lær, lenker og sort denim - sjekk den mørke Lisbeth Salander-kolleksjonen

Til jul kommer Hollywood-versjonen av storfilmen «Menn som hater kvinner» på kino. Nå vil H&M at du skal kle deg som hovedpersonen og anti-heltinnen i filmen, Lisbeth Salander.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Til jul kommer Hollywood-versjonen av storfilmen «Menn som hater kvinner» på kino. Nå vil H&M at du skal kle deg som hovedpersonen og anti-heltinnen i filmen, Lisbeth Salander.

Klesgigantent har inngått et samarbeid med kostymedesigner Trish Summerville, kvinnen bak klærne i den amerikanske Millenium-filmen.

Resultatet er en damekolleksjon med 30 plagg inspirert av filmens kvinnelige hovedperson, som kommer i salg i desember.

I den svenske filmversjonen portretteres Lisbeth Salander av Noomi Rapace med sort øyesminke, skinny jeans og skinnjakke blant sine kjennetegn.

I et forsøk på å gjenskape stilen til Salander i en mer moteriktig retning har designer Summerville tatt essensen av rollefigurens garderobe og latt seg inspirere til å lage hverdagsplagg som skinnjakker, hettegensere og slitte jeans.

Fargeskalaen som går i grått, hvitt og mørkerøde toner har i følge H&M en urban og industriell følelse over seg.

Skape egen stil

Salanders stil i den svenske versjonen var tøff, full av nagler, skinn og trange jeans. En stil som kanskje ikke alle vil kopiere fra topp-til tå, noe designeren har tenkt på.

- Målet mitt er at kvinner skal finne plagg i kolleksjonen som de elsker å blande de med sin egen garderobe og dermed skape sin egen stil, sier den berømte kostymedesigneren i en pressemelding.

Kolleksjonen blir tilgjengelig fra 28. november i trendbutikken Colette i Paris for så å bli lansert i alle H&M-butikker verden over 14. desenber. Klærne legges også ut for salg på nettet.

Les mer om mote:

Finn din perfekte jeans her!

Pippa får ikke nok av sine norske designervesker. Les her!

Gå for gull-kle deg metallisk i høst. Les her!

Publisert: