Fra Michael Kors til Acne: Her kjøper du nordmenns favorittmerker på nett

norske luksusfavoritter toppbilde

Du må ikke tråle butikkene for å få tak i nordmenns designfavoritter - MinMote viser deg hvor du handler noen av de mest populære merkene på nett.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
norske luksusfavoritter toppbilde

NORGESVENN: Amerikanske Michael Kors kan snart kalle seg en venn av Norge, så godt som veskene hans selger her. Se pris lenger ned i saken. Foto: Produsenten

norske luksusfavoritter toppbilde

LUKSUS: Isabel Marant har kommet som en komet de siste årene, også her til lands. Se pris lenger nede i saken. Foto: Produsenten

At nordmenn elsker Michael Kors er det ingen tvil om, særlig de karakteristiske skinnveskene. I tillegg har den 50-tallsinspirerte vårkolleksjonen til Kors fått mye ros i motemediene, så det er liten sjanse for at merket vil bli mindre populært. Det er ikke lenge siden Michael Kors åpnet egen butikk i Oslo, men en rekke nettbutikker fører også både vesker og klær fra Kors.

Det samme gjelder Acne, som står bak skjerfsuksessen som herjet i vinter, og ikke minst UGGs - saueskinnsbootsene som er elsket og hatet.

Det franske luksusmerket Isabel Marant kan nok ikke egentlig kalles en norsk luksusfavoritt, til det er det foreløpig for smalt. Men et kjapt Google-søk viser at interessen har steget jevnlig siden 2011, og selv om det ikke er i næheten av like populært som de andre har det en oppadgående kurs.

MinMote har trålet de beste nettbutikkene for å finne det beste utvalget og de beste salgene - her er vår oppsummering:

Michael Kors

Først og fremst: Michael Kors er delt i to: Michael Kors (ready-to-wear-kolleksjonen som vises på catwalken og tilbehør) og MICHAEL Michael Kors (den rimeligere delen av merket, som også har både klær og vesker).

Er du ute etter MICHAEL Michael Kors, bør du sjekke den norske delen av nettbutikken Zalando. Her finner du de klassiske Kors-veskene (til full pris riktignok), utvalget er bra og sendingen rask.

norske luksusfavoritter Michael Kors

Veske fra MICHAEL Michael Kors hos Zalando.no.

2095,-
Gå til butikk
norske luksusfavoritter Michael Kors

Sko fra Michael KOrs hos Net-A-Porter.com.

8300,-
Gå til butikk

Skal du ha noe fra den lagt dyrere Michael Kors-kolleksjonen (kanskje du så noe på catwalken som er verdt hver krone?) er luksusnettstedet Net-A-Porter.com stedet. Her er innkjøperne i verdensklasse – så flinke at faren er stor for at det ene plagget du skulle ha brått ikke er nok likevel, og sendingen er rask (og fantastisk flott pakket inn).

Sistnevnte nettbutikk har langt bedre salg enn Zalando, men på salgsnettbutikken Theoutnet.com finner du begge merkene til reduserte priser året rundt.

Acne

Svenske Acne står bak en rekke klassikere som har slått an i kalde Norge – skinnjakken, «Pistol»-støvlettene med passe høy hæl og selvsagt det berømmelige skjerfet. (Dessverre) har prisene steget i takt med populariteten og vel så det, så å shoppe på Acne krever som regel at lommeboken er full. Og er den det, er det beste å handle på Acnes egen nettbutikk, Acnestudios.com. Butikken er svensk, men et pluss er at moms og toll allerede er lagt til i prisen, slik at du slipper å føle deg lurt når tollregningen kommer noen uker senere.

norske luksusfavoritter Acne

Skjerf fra Acne.

995,-
Gå til butikk
norske luksusfavoritter Acne

Kortholder fra Acne.

495,-
Gå til butikk

Butikken har også salg, men ikke forvent deg de store avslagene – hvis du ikke er heldig og outlet-siden på nett er åpen, noe den er med jevne mellomrom.

UGGs

Elsket og hatet – de fleste har et forhold til de australske saueskinnsbootsene. Det som er sikkert er at de fortsatt selges som varmt hvetebrød i Norge, og med kule Hanneli Mustaparta som kampanjemodell blir vel merket neppe mindre attraktivt. Den norske nettbutikken Brandos.no har et stort utvalg av UGGs, og du slipper da tollen – men prisene er forholdvis høye.

norske luksusfavoritter UGGs

AVSLAPPET: Giselle Bündchen går i de klassiske UGGs-bootsene til et ellers superavslappet antrekk. Foto: Getty Images

norske luksusfavoritter UGGs

STRASS: Heidi Klum velger UGGs med glitrende stener. Foto: Getty Images

norske luksusfavoritter UGGs

UGGs fra Brandos.no.

1747,-
Gå til butikk

Vil du gjøre et kupp bør du heller prøve Ebay og Amazon, hvor splitter nye, uåpnede UGGs-esker selges rimeligere enn i Norge. Søk spesifikt på modellnavnet for å finne akkurat det du leter etter.

Isabel Marant

Er du den typen fasionista som bare ha noe du har sett på catwalken, og er livredd for at det skal bli utsolgt før du får kloa i det, er det ett nettsted du må vite om: Modeaoperandi.com. Er du oppdatert på hva som skjer og kjapt ute, kan du forhåndsbestille klær rett fra catwalken flere måneder før det kommer i butikk.

norske luksusfavoritter Isabel Marant

Topp fra Isabel Marant hos Matchesfashion.com.

1280,-
Gå til butikk
norske luksusfavoritter Isabel Marant

RYSJER: Isabel Marant er kjent for sin typisk franske, lekne, sexy stil. Rystjer på kjoler og skjørt er et av kjennetegnene. Her fra hovedkolleksjonen foor vår/sommer 2015. Foto: Getty Images

norske luksusfavoritter Isabel Marant

HVITT PÅ HVITT: Blir stor den kommende sesongen, skal vi tro Marant. Foto: Getty Images

Klarer du å vente til «alle andre» også kan få tak i klærne, er Matchesfashion.com et godt alternativ. De fører både Isabel Marant og den litt rimeligere og sporty linjen Étoile Isabel Marant, og en stor bonus er at de oppgir norske priser og sender raskt med sporing. Vil du slippe tollregningen, har den norske trendbutikken Bolina.no et godt utvalgt av Étoile, og innkjøperne tar som regel inn de fineste og mest etterspurte plaggene.

Publisert: