15 kjoler til helgens fest - alle under 1000 kroner

VELG OG VRAK: Øverst fra venstre: Blondekjole med ermer fra Oasis, 949 kr. Pudderfarget kjole med sorte blonder fra Elise Ryan hos Nelly.com, 499 kr. Kjole med broderinger og stort skjørt fra NewLook.com, 587 kr. Blå paljettkjole fra Oasis, 949 kr. Kjole med hals og ermer fra RiverIsland.com, 391 kr. Nederst fra venstre: Hvit blondekjole fra Bik Bok, 499 kr. Sort og hvit kjole fra Monki, 300 kr. Gjennomsiktig, sort kjole fra Lindex, 399 kr. Flerfarget kjole fra NewLook.com, 245 kr. Foto: Produsentene

Enten du skal på fest, julebord eller har lyst til å pynte deg litt ekstra er kjolen en sikker vinner. minMote har plukket ut 15 flotte festkjoler på budsjett slik at du slipper å blakke deg helt.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Som alltid på denne tiden av året bugner butikkene av festantrekk. Og det er gode muligheter for å finne seg en kjole som ikke koster skjorta, men som likevel er tidsriktig. Det meste er lov, men det finnes et par retningslinjer for styling og tilbehør.

Blonder

En av årets store trender er blonder, blant annet takket være Dolce & Gabbanas blondebelagte høst- og vinterkolleksjon. Et par røde lepper og en enkel veske er alt som skal til for å få den riktige stilen. Og som alltid: unngå hudfargede strømper og for mange smykker.

Tips: Når du kjøper blondekjole bør du etter blonder som ikke «skinner» for mye. De kan fort se billige ut.

Knelangt

Etter mange sesonger med veldig korte kjoler er ladylike-stilen tilbake for fullt. La deg gjerne inspirere av hertuginne Kate, som ofte å se i kjoler som går under kneet.

Tips: Tekkelig trenger ikke å være kjedelig. En par «killer heels» kan være med på å gi antrekket et litt mer forførende preg.

TIL KNÆRNE: Pudderfarget kjole fra RiverIsland.com, 685 kr. Sort kjole med blonder fra RiverIsland.com, 370 kr. Hvit kjole fra Gina Tricot, 499 kr. Foto: Produsentene

Kort og godt

Som alltid er den korte kjolen å se i motebildet. Den passer bedre til julebord med venninner enn på middag med svigers. Se på stilsikre kjendiser som Selena Gomez og Lily Collins for inspirasjon til styling. Og hold stilen leken og frisk i stedet for vulgær.

Tips: Unngå vulgærfellen ved å vise enten kløft eller lår. Aldri begge deler.

Vinterhvitt

Vinterhvitt er kjempefint til julebord og fest om du vil skille deg litt ut. En hvit kjole med gjennomsiktige blonder eller en kreasjon i silke gjør stilen ekstra elegant.

Tips: Til kort hvit kjole har du helt sorte, tette strømper eller ingen strømper i det hele tatt. Hudfargede pumps forlenger beina.

Fotsidt

Det er ikke bare på catwalken eller på den røde løperen lange kjoler er lov. Fotsidt har blitt mer vanlig, og er også å finne hos billigkjedene. Du kan fort finne en flott lang kjole til under tusenlappen som ser eksklusiv ut.

Tips: Unngå hofteside kåper til lange kjoler. Ha enten en kort fuskepels over skuldrene eller en helt lang kåpe.

LANGE: Rød kjole fra Mango, 899 kr. Sort kjole med tynne stropper fra H&M, 249 KR. Sort kjole med blondeermer fra Mango, 999 kr. Foto: Produsentene
Publisert:

Finn mer innhold om: