De nye it-jentene: Ingrid Fagerli Edvinsen

IT-JENTE: MinMote har kåret Ingrid Fagerli Edvinsen til en av årets it-jenter. Hun jobber som stylist, men bygger også opp en plattform på Instagram hvor hun følges av 9435 mennesker.
IT-JENTE: MinMote har kåret Ingrid Fagerli Edvinsen til en av årets it-jenter. Hun jobber som stylist, men bygger også opp en plattform på Instagram hvor hun følges av 9435 mennesker.Privat

– Jeg føler meg heldig som får lov til å leve av mote og være kreativ.

Vi i MinMote lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge. Redaksjonen har derfor plukket ut et knippe kvinner vi har troen på at vi kommer til å se mye av i det kommende året.

Tidligere har vi skrevet om blant andre Seline Pettersen og Theresa Elise Nøsen Opoku.

23 år gamle Ingrid Fagerli Edvinsen stjal vår oppmerksomhet da vi så hennes minimalistiske og gjennomførte stil på Instagram. Hun er opprinnelig fra Nord-Norge, men befinner seg nå i Oslo hvor hun satser på drømmejobben som stylist.

– Jeg har jobbet med det i et halvt år og elsker det, sier Edvinsen.

– Ved siden av det driver jeg Instagram-kontoen min. Jeg føler meg heldig som får lov til å leve av mote og være kreativ.

Privat

– Hva tenker du om å være en del av MinMote-listen over de nye it-jentene?

– Det er så utrolig stas at dere vil ha lille meg på listen – kan nesten ikke tro det! Jentene som har vært med tidligere er virkelig kule og inspirerende. Det gir meg så mye å kunne inspirere andre, og det er jeg heldig som får lov til å gjøre på plattformen min. Så tusen takk!

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i klesskapet ditt?

– Jeg hadde aldri klart meg uten dressbukser, gode basic T-skjorter, topper og et par gode, romslige jeans. I tillegg til dressjakken, da. Kan ikke glemme den! Garderoben min er i utgangspunktet veldig klassisk, og så legger jeg til trendplagg for å ha rom til å leke meg litt og eksperimentere.

– Jeg er også svak for klassiske plagg med en kul, trendy twist.

Privat

– Hva er typisk deg?

– Det må være oversized dressbukse, T-skjorte og et kult belte. Jeg føler det er en look jeg aldri vil bli lei av, og som funker både til hverdag med et par sneakers og til fest med et par statementhæler.

– Jeg er veldig glad i å mikse både maskulint og feminint. Til slutt legger jeg til mine kjære øredobber, smykker og ringer som jeg alltid har på meg for en litt mer personlig touch.

– Hva har du lært det siste året?

– Jeg har virkelig lært viktigheten av å stole på meg selv og følge magefølelsen. Jeg hadde ikke kommet så langt som jeg har i dag hvis det ikke hadde vært for det. I tillegg har jeg lært meg å bare hoppe i ting – noe som ikke alltid er så lett når man er en overtenker som meg. Men jeg pøver å tenke at som oftest angrer man mer på det man ikke gjorde enn hvis man faktisk turte å prøve.

– Har du noen regler du lever etter når det kommer til klær og stil?

– Jeg har ikke så mange regler, men jeg kjøper ikke plagg hvis de ikke føles som meg. Selv om andre sier jeg kommer til å kle det eller om plagget er trendy. I tillegg vil jeg alltid være komfortabel i det jeg går i. Derfor elsker jeg løse silhuetter som gir meg rom til å bevege meg fritt. For meg er det en liten life-saver i en hektisk hverdag.

Privat

– Hva kommer du aldri til å gå i?

– Det tør jeg ikke svare på. Hver eneste gang jeg sier det så ender jeg opp med å gå i det likevel, hehe. Sist sa jeg print, men så falt jeg pladask for striper like etterpå ...

– Så jeg er åpen for det meste egentlig!

– Hvilket bilde på telefonen din er det du kommer til å huske best fra 2021?

– Det er nesten litt flaut å si, men jeg har over 100.000 bilder på kamerarullen som jeg ikke aner hva er. Egentlig er jeg veldig organisert, men det å slette bilder er jeg superdårlig på. Men jeg har en mappe på kamerarullen der jeg lagrer screenshots av ting jeg kommer over som inspirerer meg. Der lagrer jeg alt mulig, og når jeg føler meg uinspirert tar jeg en titt gjennom den.

Privat

– Hva får du aldri nok av?

– For øyeblikket har jeg helt dilla på kåper – gjerne så lange at de nesten går i bakken. Jeg begynner å få en god samling, men jeg tenker at den norske vinteren er såpass lang at det er lov å unne seg noen fine kåper for å pakke seg inn i denne grå og kalde årstiden. Et stort pluss er at de ofte holder sesong etter sesong.

– Hvis du skal ta litt ekstra vare på deg selv en dag, hva gjør du da?

– Når jeg trenger en liten reset er det beste jeg vet å gå tur i frisk luft. Gjerne med en podkast på øret eller ta en telefon hjem til familien i nord. Spesielt etter mye innesitting de siste årene har jeg blitt flink til å sette pris på effekten frisk luft og natur har på kroppen. I tillegg er det en god unnskyldning for å kjøpe med seg en kopp kaffe og kanskje en cookie fra den lokale kaffesjappa.

Privat

– Hvordan forholder du deg til bærekraft som noen som jobber i motebransjen?

– Bærekraft er så viktig. For oss som jobber i motebransjen er det spesielt viktig å gjøre bevisste valg. Jeg prøver så godt jeg kan å ikke kjøpe ting bare for å kjøpe det. Alt jeg kjøper blir tenkt nøye gjennom, og jeg kjøper ikke noe før jeg har tenkt meg ut fem forskjellige måter å style et plagg på.

– Når det kommer til salg så er det så lett å havne i fellen, men jeg har en regel at jeg ikke kjøper noe på salg hvis jeg ikke ville kjøpt det til fullpris.

– Er det noe i garderoben du aldri vil kvitte deg med?

– Blazerne mine. Jeg elsker dem og tror de alltid kommer til å være trendy på en eller annen måte. De har så utrolig mange bruksområder, man kan bruke de som jakke om våren, et ekstra layer under kåpen på vinteren, som en kjole med høye boots og den kan kles både opp og ned. I tillegg så føler man seg som en boss babe med en gang man tar den på.

– Hva er planene dine for året som kommer?

– Jeg skal fortsette å bygge videre på alt det 2021 har gitt meg, både karrieremessig samt noen fine vennskap jeg vil dyrke mer av.

– Hva gleder du deg til i 2022?

– Som det sommerbarnet jeg er, gleder jeg meg allerede til sommer, sol og varmere vær. Håper også inderlig på å reise igjen snart. Det ble ikke noen utenlandstur på meg i år. Jeg har som mange andre ikke vært ute av landet siden 2019. Men mens omikron herjer rundt får jeg nøye meg med å drømme meg bort gjennom Pinterest.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?