Ukens Trendsetter: Silje Chantel

Hun er en kul fotograf med sans for både klassiske og trendy plagg. På bloggen setter hun sammen spennende antrekk og tar deg med på inspirerende photoshoots. Møt fotograf og butikkeier Silje Chantel Johnsen.

silje
Publisert:

Navn: Silje Chantel Johnsen

Blogg: SiljeChantel

Yrke: Fotograf & butikkeier

By: Bergen

1. Beskriv stilen din:

- Jeg føler meg alltid mest komfortabel i enkle renskårne snitt i kvalitetsmaterialer. Som deleier og innkjøper for klesbutikken Nova er jeg influert av skandinaviske linjer og design da vi har sterk fokus på det. Dog skal det sies at jeg glimter til innimellom med fargerike detaljer og mer avanserte plagg, sier Silje Chantel Johnsen til minMote.

- Jeg elsker også de skjeve og fantasifulle kreasjonene til Vivienne Westwood og gleder meg til vi får dem i butikken til høsten!

MinMote.no - Norges største moteside

2. Hvorfor startet du å blogge?

- Som fotograf og butikkeier glir prosjektene mine naturlig inn i hverandre og i en blogg synes jeg det er spennende å flette det sammen i en visuell form. Det blir nesten som et eget lite magasin. Jeg synes det er veldig morsomt, forteller Johnsen.

3. Hvor henter du inspirasjon?

- Jeg blir inspirert av magasiner, blogger, kunst, kreative mennesker og jobben min. Jeg føler meg veldig privilegert som kan jobbe på egne betingelser og med mye variasjon i en så spennende bransje, påpeker Johnsen.

4. Hva er ditt favorittplagg

- Det må bli skinnjakken min fra Rick Owens! Den blir bare finere jo mer jeg bruker den og er et aldri så lite kunstverk i snitt og kvalitet. Den skal brukes til den smuldrer opp, ler Johnsen.

MinMote.no - Norges største moteside

Som medeier i butikken Nova i Bergen, får Johnsen alltid en forsmak på de nyeste trendene. Hennes beste shopppingråd er allikevel at du kler deg etter kropp og fasong, istedenfor å følge trendene slavisk. Kvalitet og miljø teller for bergensjenta.

-Vit hva du liker og hva du kler. Vær tro mot din egen smak i stedet for å hoppe på alt av trender. Kle deg etter kroppen din og gjør det personlig. Tenk kvalitet og langsiktighet heller enn billig kortsiktighet når du shopper. Slik som verden ser ut har alle godt av å gjøre gjennomtenkte valg, både i forhold til oss selv og miljøet rundt oss, sier Johnsen.

5. Samler du på noe?

-Nei, ikke bevisst. Men det er vanskelig å komme unna at det finnes en del sko i livet mitt. Og jeg er veldig glad i jeans og hverdagskjoler. Men jeg er flink til å gi ting videre når det ikke blir brukt. Jeg detoxer jevnlig garderoben og har bare fremme det jeg virkelig liker og går med, sier bergensjenta til minMote.

MinMote.no - Norges største moteside

Når minMote spør Johnsen hva hun anbefaler lesere å investere i denne sommeren, har hun listen klar:

- Jeg har tro på myke pysjamasaktige bukser denne sommeren. De er behagelig å ha på, samtidig som de setter en spiss på antrekket med mønster og farger, som denne i silke fra Baum und Pferdgarten.

- En semsket skinnjakke er en sikker vinner i klesskapet. Skinnjakken fra Whyred i en dempet mosegrønn farge og bikerfasong, er nydelig. Den kan styles både til en hverdagslook med jeans og slapp singlet eller til feminine kjoler for å skape kontrast mellom det rå og det sarte.

- Disse ankelstøvelettene fra Acne i grått er superkule til trange jeans og en oversized blazer. De er gode å gå i med en stødig hæl. Disse er skikkelig spesielle og setter prikken over i-en på antrekket. Et godt kjøp som varer langt ut i vintermånedene, avslutter Johnsen til minMote.

Følg minMote på Twitter.
Publisert:

Finn mer innhold om: