California-søstrene som tar moteverden med storm

UP AND COMING: Bella (t.v) og Gigi (t.h) Hadid har virkelig tatt modellbransjen med storm og spåes en meget lys fremtid av blant andre Teen Vogues sjefredaktør, Amy Astley. Foto: Getty Images

Med en realitykjendis som mor og musiker som stefar ble Gigi (19) og Bella Hadid (17) tidlig introdusert til kjendisverdenen. Nå gjør de pangkarriere i motebransjen.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
KJÆRESTER: Gigi og den autralske artisten Cody Simpson har hatt et av og på-forhold i flere år. Foto: Getty Images

Vogue, Elle, Grazia, Sports Illustrated, Guess og Tom Ford: Listen over merkene Bella og Gigi Hadid har jobbet for er allerede tung og lang, men vil garantert bli lengre.

De amerikanske søstrene er blitt et modellfenomen og spåes til å ha lang fartstid i bransjen. Begge to er signert med IMG Models i New York som regnes som å være et av de mest prestisjetunge byråene i verden. Kate Moss, Miranda Kerr, Gisele Bündchen og Lara Stone (som nylig var å se i den brennheite Calvin Klein-reklamen med Justin Bieber), er bare noen av modellene de har i stallen.

- Motebransjen og allmennheten har tatt dem (Gigi og Bella, journ. anm.) inn i varmen fordi de er annerledes og et frisk pust i en ellers satt bransje, sier Amy Astley, sjefredaktøren i Teen Vogue til Womens Wear Daily, og fortsetter:

IT-JENTE: Siden i fjor har Gigi Hadid fast gjest på de mest eksklsuive motearrangmenetene, og visningene for den saks skyld. Foto: Getty Images

-Jeg spår mer suksess, og vil faktisk vedde på det.

Kjendisfamilie

Søsterduoen er halvt palestinske og halvt nederlandske, og har foreldre som er sentrale skikkelser i USA. Yolanda Foster er gift med musikeren David Foster og er med i realityserien «Real Housewives of Beverly Hills», hvor Gigi og Bella har dukket opp flere ganger.

Dessuten har Yolanda en lang karriere som modell bak seg. Faren deres, Mohammad Hadid, er eiendomsmegler og regnes som multimillionær og er sammen med sositetskvinnen Shiva Safai.

Kosmetikkmodell

Gigi har jobbet som modell fra hun var fire år, men fikk virkelig en kickstart på karrieren i 2012 da hun ble merket Guess sitt ansikt utad. I tillegg har hun blitt kåret av Sport Illustrated til én av tolv «rookies of the year» i 2014, som på godt norsk betyr nybegynnere man har stor tro på.

ROOKIE: Selv om Bella kun har jobbet som modell i noen måneder, har hun rukket å gå på New York Fashion Week, booket moteserie for Elle og Teen Vogue. Foto: Getty Images

I februar i fjor debuterte Gigi på New York Fashion Week på Desiguals show, og nå har hun blant annet Chanel, Sonia Rykiel og Jean Paul Gaultier på CV-en.

Den blonde skjønnheten er sammen med den australske artisten Cody Simpson, og nylig ble det kjent at hun er skjønnhetsmerket Maybellines nye ansikt utad, noe Vogue beskriver som en milepæl i modellkarrieren hennes.

Kjendisvenner

Bella (brunetten med de intense grønne øynene) er ifølge hennes egen mor, den mer eksentriske og edgy av søsterene. Hun kickstartet karrieren i septemeber i fjor da hun gikk på catwalken for Desigual.

Hun kombinerer modellkarrieren med ridning og foto og har dessuten en stor vennegjeng bestående av medlemmer fra Kardashian-klanen som Kendall og Kylie Jenner, i tillegg til Justin Bieber og artisten Tyga. Nylig flyttet Bella etter søsteren sin til New York for å studere foto og for å utvikle seg som modell.

Luckymag.
MODELLER: Moren til Gigi og Bella er realitystjernen Yolada Foster som er å se i Real Housewives of Beverly Hills. Søsterduoen har dukket opp på showet flere ganger. Foto: Getty Images
Publisert: