Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Julebordkjolene fra catwalken: Fem budsjettvennlige catwalkkopier

Har du enda ikke bestemt deg for hvilken julebordkjole du skal gå for? La deg inspirere av noen av verdens største motehus når du skal kle deg for fest!

Julebordkjoler hovedbilde

GLITTER: La deg inspirere av Hedi Slimane sin høstkolleksjon for Saint Laurent og gå for glittrende 60-talls kjoler. Foto: Getty Images

Julebordkjoler hovedbilde

Kjole fra Zara. Foto: Produsenten

Julebordkjoler hovedbilde

ROMANTISK: Romantikkens farge var å se på flere av modellene under Valentino sin høstvisning, og passer perfekt til festsesongen. Foto: Getty Images

Julebordkjoler hovedbilde

Kjole fra Asos.com. Foto: Produsenten

For mange er julebordsesongen allerede i gang, noen er kanskje til og med ferdig for i år, men er du som oss og kanskje er litt sent ute, fortvil ikke. Alle de fineste kjolene er ikke tatt helt enda. Her er fire budsjettvennlige, catwalkkopier til en hver smak!

Fotside blonder

Julebord k1

SORTE BLONDER: Kjoledronningen Elie Saab er kjent for sine eksklusive kjoler og sendte flere av modellene på catwalken i sorte blonder. Foto: Getty Images

Julebord k1

Kjole fra Mango. Foto: Produsenten

Blonder i alle farger var en gjenganger på catwalken denne sesongen, men det var som vanlig sort som dominerte. Nå som kulden virkelig har slått til kan det være en god ide å gå for en lengre kjole, dersom du vet du kommer til å ha små opphold ute under årets julebord. Gjør som kjolekongen Elie Saab og gå for en langermet, fotsid kjole med blonder, og «hold varmen» samtidig som du ser rålekker ut.

Usikker på kveldens kåpe?Her er sesongens lekreste kåper akkurat nå!

Dropp gjerne alle detaljene og gå heller for markerte øyne, slik at kjolen kan snakke for seg selv!

Slik legger du «smokey eyes» steg for steg!

60-talls glitter

Julebord k2

GLITTER: La deg inspirere av Hedi Slimane sin høstkolleksjon for Saint Laurent og gå for en glittrende kjole. Foto: Getty Images

Julebord k2

Kjole fra Zara. Foto: Produsenten

Er du en av de som gjerne vil tilbake til det gode gamle 60-tallet, hvor glitter, sorte strømper og korte kjoler var det ultimate partyantrekket? I få fall er nå den rette tiden for å «dra tilbake»! Gjør som Hedi Slimane gjorde for Saint Laurent og invester i eller ta frem den korte paljettkjolen i sølv. Ton ned glitere med et par sorte strømper og sleng over en kremhvit kåpe eller kape. Ønsker du å utfordre deg selv kan du toppe antrekket med en sløyfe rundt halsen og et par glittrende 60-talls boots.

Syns du likevel glitrende sko er litt i det drøyeste laget, finnes det en rekke andre modeller som passer minst like bra. Hva med et par lekre ankelstøvletter for eksempel?

Den lange sorte

Julebord k3

KLASSISK: Den klassiske sorte kjolen er alltid en sikker vinner og var å se på Dolce & Gabbana sin høstvisning. Foto: Getty Images

Julebord k3

Kjole fra H&M. Foto: Produsenten

Blonder og glitter er ikke for alle, men heldigvis tilbyr kjolefronten mer enn det. Vil du være på den sikre siden er «den lille sorte» alltid et trygt valg. Er du lei av den gode gamle klassikeren kan du gjøre som Dolce & Gabbana og bytte den ut med «den lange sorte» i forskjellige varianter. I tillegg til å være utrolig elegant, gir den nye modellen av den sorte favoritten et mystisk uttrykk, ved at den ikke viser for mye. Kombiner kjolen med statement tilbehør og en av høstens hotteste neglelakker. Sett prikken over i'en med en perfekt eyeliner strek og du er «good-to-go»!

Rød minimalisme

Julebord k4

ROMANTISK: Romantikkens farge var å se på flere av modellene under Valentino sin høstvisning, og passer perfekt til festsesongen. Foto: Getty Images

Julebord k4

Kjole fra Asos.com. Foto: Produsenten

En enkel måte å skinne i mengden på uten å ty til glitter er å gå for en minimalistisk rød kjole à la Valentino. Er du redd for å skrike om for mye oppmerksomhet er et godt tips å gå for en kort (men ikke for kort) kjole med lange ermer og rett snitt. Ved verken å vise kløft, armer eller former, men kun bein, vil du oppnå en god balanse mellom sofistikert og sexy. Skulle du likevel ønske å skille deg ut litt ekstra, kan du gjøre som Valentino og kombinere den røde kjolen med matchende tilbehør – som for eksempel en super søt glitter krage!

Slangemønster

Julebord k5

SLANGEMØNSTER: Michael Kors er bare en av flere designere som denne høsten ble bitt av slangebasillen og innførte mønsteret i sin kolleksjon. Foto: Getty Images

Julebord k5

Kjole fra Mango. Foto: Produsenten

Hver sesong blir designerne bitt av «slangebasillen» og innfører det elskede mønsteret i sine kolleksjoner. Vi følger gjerne etter! Gjør som Michael Kors gå for en kort kjole med strikk rund hofen for en romantisk og avslappet uttrykk. Kombiner kjolen med en frynse-bag og topp det hele med en av sesongens fineste fuskepels kåper, for en gjennomført dyrisk look.

Hold varmen med lårhøye støvletter!Her er fem sexy modeller à la Tone Damli på budsjett.

Hvordan var din opplevelse i dag?