Dette blir neste års sommermote - sjekk minMote-Sonias trendrapport fra New York

Etter å ha overvært New York Fashion Week, vet jeg hva du vil ha på deg neste år.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Selv om også moteukene i London, Paris og Milano vil sette preg på trendbildet våren og sommeren 2013, har den amerikanske motescenen så mye makt at det allerede nå er mulig å spå neste års sommermote.

Etter å ha sett visningene til de største designerne, har jeg plukket ut fire trender vi garantert vil finne i butikkhyllene den kommende sommersesongen.

1. Oransje

Mange designere hadde latt knalloransje sprite opp sine vår- og sommerkolleksjoner. Alt fra aftenkjoler til topper ble vist i den svært iøynefallende fargen. Flere hadde kombinert et snev av den sterke fargen med komplementærfargen blått, mens andre hadde valgt å kle modellene i oransje fra topp til tå.

Designerne Victoria Beckham og Rachel Zoe dukket også opp iført denne fargen i løpet av moteuka - et sikkert tegn på at dette er en kommende trend!

2. Skinn

Å bruke skinnplagg om sommeren høres kanskje rart ut, men jeg har likevel stor tro på at dette vil bli neste års heteste trend. Designerne hadde i hovedsak holdt seg til sort og hvitt, og flere hadde gått for et minimalistisk og nesten futuristisk uttrykk.

En sikker vinner på svale sommerkvelder!

3. Striper

Denne sesongen ble det vist striper i lange baner på catwalken. Brede, smale, på langs og på tvers - felles for dem alle var de iøynefallende fargene. Oransje, blått, rødt og hvitt understrekte den sporty stilen.

De maritime stripene setter med jevne mellomrom preg på sommermoten, og neste år vil kjedebutikkene garantert fylles opp med det klassiske mønsteret.

4. Orientalsk

Det florerte av blomstermønster i butikkene forrige vår og sommer. Også den kommende sesongen ser dette ut til å være en del av trendbildet, men denne gangen er uttrykket mer delikat og Østen-inspirert.

Flere av designerne hadde tatt i bruk lyseblått i sitt orientalske mønster. Silketrykk og finurlig håndverk var også sterkt representert på catwalken.

SE INNSLAG:Vogue-redaktør om Mette-Marit: Hun er smart og elegant

SE INNSLAG:Tommy Hilfiger om norsk supermodell: - Hun er nydelig

SE INNSLAG:minMote møtte John Carew på New York Fashion Week

Publisert: