Vant makeover: Slik styles Stine fra hverdag til fest

Milda C. Melland
Publisert:

Student og skoselger Stine Tømmerdal (24) er den heldige vinneren av en bli ny-dag på minMote. I løpet av dagen skal hun ha blitt stylet til en hverdags- og en festlook.

Se hele makeoveren og få tips av ekspertene her!

Sammen med minMote-Silje vil hun få hjelp til å finne to antrekk, deretter får hun hudpleietips av Linda Johansen. Stine skal så til VGs studio, hvor hun vil få fikset hår og sminke av profesjonelle stylister, før hun skal posere foran kamera på photoshoot.

MinMote.no - Norges største moteside

Trønderjenta beskriver stilen sin som ganske klassisk, men liker å blande feminint med rocka. Hun betegner seg selv som over middels opptatt av mote, og er kresen når det gjelder klær og shopping.

- Jeg har nesten ikke sovet i natt. Jeg er veldig spent på hva som skal skje, sier Stine i det minMote møter henne tidlig på dagen.

Hva skal du ha på julebordet? Her er 24 festkjoler å velge mellom

Bodylotion i ansiktet

Bli ny-dagen starter i Linda Johansens salong i Bogstadveien. Her får Stine skjønnhetstips, tilpassede produkter for sin hud og en valgfri behandling.

Til vanlig bruker Stine lite tid på rens og stell av huden, og til ansiktet bruker hun bodylotion.

- Vet du hva jenta mi, jeg vet du bare er 24 år, men du må ta vare på det du har. Når du blir voksen har du lyst til å se bra ut. Bodylotion i ansiktet, det slutter vi med fra nå av, sier Linda Johannsen.

Sliter du med hudproblemer? Her er fem steg til vakrere hud

Kjole og kamelkåpe

Så er det klart for det Stine har gledet seg mest til, shopping med moteekspert Silje Pedersen.

- Jeg har veldig lyst å finne en fin kjole til julebordsesongen, og en ytterjakke, sier Stine før hun stormer inn på H&M.

Og Mote- Silje har mange gode tips til Stine.

- Stine har et veldig godt utgangspunkt, men trenger en liten garderobeoppdatering. Ofte er det ikke så mye som skal til, bare litt farger i garderoben gjør at du får en mer spennende stil. Tilbehør er også viktig, detaljer som sko, vesker og smykker kan ha veldig mye å si for hvordan totalinntrykket blir.

Stine ønsker seg både et hverdags og et festantrekk. Mote-Silje tar utgangspunkt i Stines egen stil, sesongens trender og Stines kroppsfasong.

- Stine er høy og slank, så hun kler mye. En kamelfarget kåpe er en av de mest populære trendene i høst-og vinter, og er en god investering. Rødt og kamel er en lekker fargekombinasjon. Lag på lag er lurt i vinterkulda, så jeg har valgt en kardigan med fuskepels under jakken. Fuskepelsen gir også litt mer farge og varme. Det er veldig få som kler beige toner så nært opp til ansiktet, så det gjør seg med litt varmere nyanser. Sko med leopardmønster er hot til denne looken, men skal Stine ut i vintekulda, så anbefaler jeg et par varme støvletter.

- Til fest satset vi på en mer spennende variant av «den lille sorte», en asymmetrisk kjole med metalliske detaljer. Glitterpumps, store øredobber og et par cocktailringer gjør Stine klar for fest eller julebord.

Etter halvannen time går Stine ut av butikken med to store poser fylt med godsaker. Nå er det tid for make-up og styling.

Finn kjole til din kroppsfasong.Les mer her!

Enkle hårtriks

Til hår har vi hentet inn frisør og stylist Ann-Kristin Storevold fra Define.

- Stine har et sunt og fint, men flatt hår. Jeg ønsker å gi volum til håret og gi henne en pannelugg som på en enkel måte kan styles til forskjellige anledninger, sier stylisten.

Ann-Kristin begynner med å legge noen blonde foliestriper i kronen av Stines hår, for å gi etterveksten et løft. Deretter stusser hun de slitte tuppene og klipper luggen ved nesen, for en praktisk lengde med flere stylingmuligheter. Siden Stine har en høy panne, velger hun sideskille for en forminskende effekt. Volum og løft skapes ved rundbørsteføning og tuppering i hodebunnen.

Slik får du en glamorøs festfrisyre. Fiks det enkelt selv!

Festhår på to minutter

- Løst hår på fest er absolutt ikke noe galt, man trenger ikke oppsett, men det ser jo fort mer glamorøst ut. For Stines festlook har jeg valgt en løs, lav knute som tar kun to minutter, sier Ann-Kristin.

Til festlooken er håret samlet til den ene siden med et strikk. For å få mer hår å jobbe med til oppsett er det lurt å tuppere håret lett i tuppene. Så rulles håret rundt strikken og festes med hårnåler. For at frisyren skal holde trengs masse spray, gjerne overdriv, tipser frisøren.

Vanskelig å ordne håret selv?Her er åtte enkle festfrisyrer

Naturlig sminke

Sminken er det makeup-artist Camilla Kobbevik fra Art Complexion som legger. Til vanlig bruker Stine kun maskara, eyeliner og litt solpudder.

- Stine har veldig fin hud, så jeg ønsker å fremheve den. Det er alltid lurt å finne ut hva som er fint på en selv og fremheve det, sier makeup-artisten.

Til hverdagsstilen legger hun en lett naturlig sminke, som ved enkle grep kan gjøres om til en sterkere kvelds- og festlook.

- På kvelden kan vi være mer rause på øyne og lepper. En mørkere øyenskygge og litt mer farge på leppene, så er det meste gjort, sier Camilla.

Les vår guide til hvordan du sminker perfekt hud her!

Relevante saker:

Frisørskrekk? Slik blir du fornøyd hos frisøren

Slik bruker du kajalen!Få gode kajaltips her!

Sitter sminken din dårlig eller striper seg?Baseprodukter er redningen

Vil du ha ekstra volum?Se flere framgangsmåter her!

Publisert:

Finn mer innhold om: