Slik shopper du smart på salg

Mange av de beste salgene starter allerede i romjulen. Unngå fallgruvene og invester heller i kvalitetsplagg som blazere, vinterjakker og sko.

silje
Publisert:

Både butikkene og nettbutikkene lokker allerede med gode tilbud og salgsvarer, men det er lurt å tenke nøye gjennom hva du virkelig trenger i garderoben før du lar deg blinde av alle de gode tilbudene. Skal du bytte julegaver, lønner det seg å tenke på hva du kan få bruk for utover våren. Finner du ikke noe i butikken, så kan det lønne seg å spørre om en tilgodelapp som du kan bruke når vårplaggene begynner å komme inn i slutten av januar.

Vårens trender

Vårens trender er mange, men spesielt duse pastellfarger, hvitt, denim, 70-talls glamour og sterke farger som rødt, rosa og oransje, gikk igjen på mange av vårens visninger. Maxikjoler, chiffonplagg, skinn og hvite blonder, er bare noen stikkord du kan ha i minne når du shopper inn nye plagg til din garderobe.

Gode investeringer

De klassiske klesplaggene er alltid en god investering. Hvite skjorter, dresser, skinnjakker, blazere, parkas, ullgensere, skinnjakker, vinterkåper og frakker er gode kjøp om det kan lønne seg å investere litt ekstra i på salg. Let etter plagg i god kvalitet, dette er anledningen til å legge litt ekstra på basisplaggene i garderoben. Undertøy i god kvalitet er også verdt noen ekstra kroner om du skal shoppe på salg.

Noen plagg går aldri av moten. Her er våre favoritter!

Jeans

Mange designermerker kjører ut årets modeller på salg, men mørke jeans holder seg alltid i motebildet, så her kan du gjøre mange gode kupp. Skinny jeans holder fortsatt koken, selv om også jeans med sleng blir stort denne våren. Svart, mørkeblått og grått er klassiske farger som ikke forsvinner med det første.

Skoshopping

Har du ikke fått deg et par gode vintersko ennå, så er det på tide. Kanskje finner du et varmt par sko på salg. Elegante støvletter og ankelboots er absolutt verdt en investering, de klassiske snittene holder i mange sesonger. Mørkebrunt, beige og svart er alltid et sikkert kjøp.

På tide med et par nye sko? Få inspirasjon her!

Designervarer

Det lønner seg å være tidlig ute om du vil gjøre noen designerkupp både i butikk og på nett. Mange store nettsider starter sine designersalg allerede i romjulen, og her kan det være mange kroner å spare om du har sett deg ut noen favoritter. Kjoler, sko, vesker og smykker er gode kjøp. Spisse pumps er en trend som fortsetter denne våren. Mange av vårens veskefargene går i beige, pudderfarger, sterk blå og lysebrune toner. Leopardmønster var også å se på flere motevisninger som Loewe, og er en klassiker som alltid kommer igjen på vesker, sko og belter.

Sporty

Er du av den sporty typen, er det mange gode kjøp å gjøre på salg. Treningstøy havner nesten alltid på salg når butikkene rydder plass til nye varer. Joggesko og nytt treningstøy gir nytt giv til deg som skal trene vekk julekiloene i januar.

Vinterjakker

Om du fortsatt er på jakt etter en vinterjakke i god kvalitet, så kan det lønne seg å lete litt ekstra for å finne en modell som kan vare flere sesonger. Svart, beige, rødt og mørkeblått er klassiske farger som du sjelden går lei.

På tide med en ny vinterjakke? Her er 10 modeller som holder deg varm!

Trenger du det?

Vi shopper ekstremt mye og mange ender opp med mange plagg i garderoben de aldri bruker. Gjøre opp status i garderoben før du går på salg, så du ikke shopper unødvendige plagg. Rydd vekk gamle plagg du ikke lenger trenger å gi dem til de som trenger det mest. Lær deg å sette grenser og tenk nøye igjennom hva som blir med hjem i shoppingposen. Hva kan du bruke det sammen med som du allerede har i garderoben og er dette et godt kjøp for meg? Ved å være kritisk, så blir du en bedre shopper og får mer glede ut av plaggene dine.

Dine rettigheter

Har du fått gaver som du ønsker å bytte eller har fått gavekort, er det lurt å sette seg inn i hvilke rettigheter du har, før du drar på storshopping. På Forbrukerombudets nettsider, finner du svar på det meste.

Relevante saker videre:

Kjendisene elsker knallfarger. Få inspirasjon til nyttårsantrekket her!

Skinn på nyttårsfesten! Slik legger du en festfin make-up!

Publisert: