Slik blir du en supershopper på ebay

silje
Publisert:

For meg er ebay det ultimate shoppingmekka. Her finner jeg alt fra nydelige vintagekjoler til rå Steve Madden sko. Jeg har selv lang erfaring med å shoppe på ebay og har i løpet av min shopping tid, gjort mange bra kjøp. Personlig elsker jeg å gjøre et godt kjøp og nettopp derfor synes jeg ebay er så fantastisk. Noen av mine beste kupp inkluderer utallige vintagekjoler, Dior og Chanel-vesker, Yves Saint Laurent sko og mye mye mer. Her får du mine beste shoppingtips.

Det tar tid å bli god på ebay

Du må vite hva du leter etter å gjøre de riktige søkene. I begynnelsen lønner det seg å sette av et par timer, så du virkelig kommer inn i det. Ebay er stort og krever litt navigering for å finne frem til de beste godbitene.

Begrens søket ditt

Skal du søke etter kjoler, sko og vesker på ebay bør spesifisere hva det er du søker etter. Bare på vintagekjoler får du over 20.000 treff. Begrenser du derimot søket til 50-talls vintage kjole, får du rundt 3000 treff, noe som er mye mer overkommelig. Bruk årstall som et referansepunkt til å finne den vintagelooken du er på jakt etter. Ellers er andre gode søke ord retro, antikk og gammelt.

Lagre dine favorittsøk

På din side lagrer du dine favorittsøk. Dermed varsler ebay deg hver gang det kommer opp noe som er lignende det du leter etter. Leter du for eksempel etter en jeans fra det amerikanske merket Hudson i størrelse 29, lagrer du dette og får tilsendt en mail hver gang en ny selger legger ut dette produktet.

Ta mål

Noe av det første du bør gjøre er å ta mål av deg selv. Få noen til å hjelpe deg til å måle nøyaktige bryst, midje og hoftemål. Dette kommer til å hjelpe deg til å unngå å gjøre bomkjøp. Vintageplagg har ofte har helt forskjellige mål enn dagens størrelser. Når du er vel i gang med jakten, så sjekk alltid at selgeren har tatt mål. Hvis ikke, sender du de en forespørsel om de kan ta målene for deg. Det gjør de som oftest mer enn gjerne.

Prøv i butikken, kjøp på ebay

Ønsker du deg nye jeans fra J Brand, men har ikke råd til å betale en formue for dem i norske butikker? Fortvil ikke, det er nemlig fullt mulig å få de til en mye rimeligere penge på ebay. Her selges ofte fjorårets og årets modeller. Noen pent brukte jeans mens andre er nye jeans med merkelappen på. Deres tap er ditt funn. Pass litt på og gjøre litt research slik at du ikke ender opp med falske varer.

I de siste minuttene

Alt skjer i de siste minuttene av auksjonen. Vil du vinne skoene eller vesken for enhver pris, lønner det seg å sitte klar til å heve budet ditt i de siste minuttene. Ofte legger jeg selv ikke inn budet før i det siste minuttet. Det kan gå begge veier, så det krever litt trening og is i magen.

Bli en kjenner

Hva har du lyst til å kjøpe? Skal du begynne å samle på vintageskjørt eller Chanel-vesker fra 90-tallet, krever det litt forarbeid. Sett deg inn i hva som karakteriserer vintage fra det årstallet du er på jakt etter og sjekk nøye ut plaggets forfatning. Har plagget svettemerker eller andre vanskelige flekker, styrer jeg unna. Når det gjelder designvesker, er det lurt å lese ebay sine egne how to spot designer fakes og guider.

Få tilsendt nyhetsbrev fra dine favorittbutikker

Når du har funnet deg noen favorittbutikker, er det lurt å sette seg opp på en mailingliste. Da mottar du mail hver gang butikken har fått inn nyheter.

Tålmodighet

Det tar en stund å bli god på ebay. Du blir nemlig nødt til å bruke litt tid på å sette deg inn i alle punktene og sjekke ut auksjoner ofte for å finne de billigste og beste skattene. Når det er sagt, er den tiden du bruker vel verdt det, når den fantastiske vintagekjolen til 100-kroner dukker opp i posten.

Publisert:

Finn mer innhold om: