Den evige jakten på foundation

Jeg kjenner ei jente som sikkert har 40 flasker foundation i kommodeskuffen. Alle fulle og så godt som ubrukte, kjøpt i god tro på faglig anbefaling fra velsminkede damer rundt om på verdens tax free butikker og parfymerier. For hver nye krem hun har kjøpt har hun tenkt at denne gangen må hun da ha truffet på en make-up krem med riktig farge. En som ikke er for gul eller rosa, en som ikke legger seg som tørt pudder i porer eller får et ellers ganske rynkefritt ansikt til å se tørt og skrukkete ut.

Hvor mange har ikke selv opplevd å komme hjem med en 300-400 kroners foundation bare for å finne ut at den likevel ikke passer huden din. Irritert over å ha hørt på den påståelige damen i parfymeriet.

Selv hadde jeg egentlig gitt opp å finne en foundation som ikke tørket inn huden min. Og er det en ting kvinner ikke vil være, så er det tørr i trynet. For tørr hud ser gammel ut. Og har du noen ryker så blir de ikke færre om foundationkremen er tørr.

Derfor var gleden stor da jeg en dag fant en som var fuktig nok og samtidig hadde en dekkende effekt.

Man kan jo selvsagt påpeke at hallo, det er bare en krem, det finnes viktigere ting her i livet. Jo, visst. Det finnes mange ting som er viktig. Parallelt. Og følelsen man starter dagen med hver morgen er en av dem.

Her forleden var min gode foundation-venn tom. Jeg leitet meg gjennom tax free-butikker i tre land, og var innom flere parfymerier før jeg fikk forklaringen - og den sørgelige nyheten: Min krem har gått ut av produksjon. Men hvorfor det? "De lanserte en nyhet istedenfor. Nude, forklarer parfymedamen. "For et matt uttrykk. Det er det som er mote nå". Og for å gi plass til et nytt produkt, måtte de kvitte seg med et annet. Det er bare sånn det er det, legger hun til og smiler pent. "Ja, men. Hvorfor akkurat min krem? Hvorfor akkurat den som funker for oss med tørr hud?! Jeg roper nesten nå og er svett under jakken. Nei, det kan ikke parfymedamen svare på, men om det er noen trøst så har mange andre kunder reagert på det samme.

Det er ingen trøst. Jeg snur på hælen og marsjer ut.

- Hva med en fuktighetskrem med farge da, roper damen etter meg. Nei!, roper jeg. Hva tar hun meg for? 20 år og plettfri? Jeg vil da også ha dekk, for svingende. Mon tro hvordan morgendagen skal bli nå.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?