Satser på unge motetalenter

I går viste fem unge norske talenter sine kolleksjoner på Oslo Fashion Week i regi av designerkonkurrransen Springbrett.

silje
Publisert:

Designerspirene viste en spennvidde fra skulpturell design til humoristisk mote.

- Jeg designer for selvsikre menn. Se kolleksjonen til sesongens debutant!

Gjennom en nasjonal konkurranse har fem unge talenter blitt plukket ut til å vise frem sine kolleksjoner på Oslo Fashion Week (OFW). Konkurransen Springbrett er i regi av Farmhouse og OFW, og er et talentprosjekt for mote- og tekstilprosjekter. Deltakerne er studenter eller nylig uteksaminerte elever. De har selv meldt seg på en konkurranse og en jury har plukket ut de fem designernespirene som fikk vise under OFW i går. Springbrett er en nysatsning og et samarbeid med OFW, hvor tanken er å gi uetablerte og nye designerspirer en mulighet til å komme seg fram innen motebransjen.

- Ideen er å skape et knutepunkt mellom de unge og det etablerte markedet. I tillegg vil vi hjelpe designerne i forretningslivet. Ved å delta på OFW får de forhåpentligvis et bredere nettverk og en sjanse til å vise sin design for et stort publikum og presse, sier Daglig leder i Farmhouse Gro Caroline Flølo til minMote.

Inspirert av fugl og fly

Abebo J.B Getachew, Benjamin Theissen, Mette Alstad, Elisabeth Stray Pedersen og Karoline Bakken Lund var blant de utvalgte studentene som fikk vise sine kollekskjoner under moteuken i Oslo. minMote pratet med èn av de unge designerne etter visningen.

- Jeg er helt i sjokk, det er veldig stort å vise på OFW. Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg ennå, sier en oppspilt Abebo J. B Getachew.

Den unge designeren har mylig avsluttet sine studier ved moteskolen Esmod og viste sin avgangskolleksjon på OFW. Kolleksjonen er en blanding av inspirasjon av fly og fugl og har fått navnet «Aviation». Kolleksjonen er feminin men med en spennende egde. Getachew har allerede rukket å få flere priser, blant dem Esmods Gullnålen.

- Jeg er inspirert av kontrastene mellom fuglene fra naturen og de konstruerte flyene. Jeg synes det er spennende med de forskjellige bevegelsene og linjene som kommer til utrykk i både naturen og det maskinelle. I kolleksjonen har jeg brukt skinn, metall og brynje. Fargene går i sort, med innslag av nude, sier Abebo J. B Getachew.

Hva er planen videre?

- Nå flytter jeg til Paris for å studere fashion management med fokus på business. Det er viktig å ha litt mer erfaring i bagasjen hvis man skal lykkes som designer. Jeg skal også søke internships, så får vi se hva som skjer, sier den spirende designeren.

Suksessdesignerne Moods of Norway er en av initativitakerne til Farmouse. Ideen kom til i 2006 og skal være en konkurranse for kreative mennesker. De fem vinnerne mottar 10. 000 kroner hver i starthjelp. I tillegg til pengepremien, får de unge designerne utplassering og etableringsveiledning som skal hjelpe de videre i næringslivet.

Relevante saker videre:

Norsk designer gjør suksess i København. Se kolleksjonen til Veronica B. Vallenes her!

Lurer du på hva du skal shoppe til høstgarderoben? Få gode tips her!

Publisert:

Finn mer innhold om: