Rocka og romantisk fra Jenny Skavlan

Fredag viste Jenny Skavlan for første gang fram sin kolleksjon for kleskjeden Bik Bok. - Jeg vil ikke lage klær som alle liker, sier designdebutanten selv.

Mari Glans
Publisert:

minMote møter designdebutanten Jenny Skavlan bare noen timer før hun skal vise fram kolleksjonen «Bik Bok by Jenny Skavlan» for første gang.

- Jeg har tatt utgangspunkt i min egen stil og hva jeg selv liker når jeg har designet kolleksjonen. Jeg har tenkt veldig på hva jeg selv skulle ønske at jeg hadde av klær når jeg føler at jeg ikke har noe å ha på meg. Kolleksjonen er veldig lik min egen stil, med høye liv, detaljrike stropper og markert midjer. Det er feminine snitt og detaljer som jeg selv liker veldig godt. Kolleksjonen har faktisk blitt mer feminin enn jeg først hadde tenkt, sier designerspiren til minMote.

MinMote.no - Norges største moteside

Digger Åse Kleveland

Den nye kolleksjonen til Jenny Skavlan ble vist fredag ettermiddag på Oslo Fashion Fair, som arrangeres for andre gang og samler hele den norske motebransjen på samme sted. Publikum fikk se uniformsjakker, søte chiffontopper, jumpsuits og røffe kjoler med nagler.

- Visningen har et ganske røft uttrykk, men kolleksjonen min er en god blanding. Det er mange søte plagg der også, forteller Skavlan, som er tydelig stolt av klærne hun har designet.

- Det var en lang prosess å finne ut hva jeg ville gjøre. Jeg leste mye blader og satte meg godt inn i ting for å peile meg inn på hva som kommer av trender, og jeg føler at jeg har truffet trendene som er nå, selv om kolleksjonen er i min egen stil. De plaggene som jeg er aller mest fornøyd med, må være jumpsuiten og de lange kjolene. Det er også plagg som jeg er veldig glad i og bruker mye selv.

Mange designere bruker kjente personer som inspirasjonskilder. Jenny forteller at kolleksjonen har vært mest inspirert av uniformene til Napoleon og gamle kostymebøker, men selv bryr hun seg fint lite om hva de amerikanske kjendisene med masse penger har på seg.

- Jeg digger Åse Kleveland! Jeg så henne på gaten for en stund siden, og da hadde hun på seg en lys jumpsuit i jeansstoff med store skulderputer og belte i livet. Jeg tenkte bare Åse, Åse, Åse. Jeg digger den dama, forteller Skavlan.

MinMote.no - Norges største moteside

Vil ikke bli likt av alle

Designdebutanten tror det vil bli rart å se jenter i klærne hun selv har designet på gaten.

- Jeg tror jeg kommer til å bli kjempeflau om jeg ser noen ute i klærne mine. Det kommer i hvert fall til å føles veldig rart. Spesielt om de ser meg også. Jeg tror det kommer til å bli mye peking framover, først kommer de til å peke på plagget og så på meg, ler Jenny Skavlan.

Selv om Bik Bok er en av landets største kleskjeder, vil hun ikke at alle skal gå rundt i klærne fra kolleksjonen hennes.

- Jeg vil ikke lage klær som alle liker, da syns jeg litt av poenget med mote blir borte. Jeg ønsker å treffe de som er spesielt interessert i mote, og jeg håper ikke at klærne slår an hos alle. Det er litt kjedelig når alle kler seg i samme klær, derfor er jeg også glad for at noen av klærne i kolleksjonen også er limited edition.

MinMote.no - Norges største moteside

Jenny Skavlan stiller ofte i egendesignede eller omsydde plagg på den røde løperen, og hun liker å handle mye på bruktbutikker for å sy om klærne slik hun helst vil ha dem. Hun har flere tips til hvordan de som er litt mindre drevne med symaskinen kan gjøre det samme.

- Mitt beste tips er å se potensialet i ting. En gammel kjole fra en bruktbutikk som er for lang, kan bli kjempekul om man bare klipper den av og syr den opp til en minikjole. Det enkleste er å fjerne deler på plagg, for eksempel å klippe av ermene eller gjøre om en kjole til en topp. Det handler bare om å se muligheter i klær. En kjole kan bli helt ny hvis du bare setter inn noen skulderputer. Om jeg liker stoffet eller mønsteret på et plagg, så kjøper jeg det uansett, for det er alltids noe jeg kan bruke det til. Til og med gamle skinnbukser som kan se veldig harry ut, kan bli kule om man klipper dem av til shorts og bruker kule strømper under, forteller Skavlan ivrig.

Designeren selv er opptatt med filminnspilling om dagen, men lover at dette ikke er siste gang vi får se klær designet av Jenny Skavlan.

- Jeg kommer uansett til å fortsette å sy, uavhengig om det er til en kolleksjon eller ikke. Jeg har tenkt å lage eget systudio hjemme, så det kommer garantert til å dure i veggene framover, avslutter designdebutanten.

Relevante artikler videre:

Bli med Jan Thomas backstage på OFW!Få hans beste makeup-tips her!

Handle vintage på nettet!Her er de beste vintagebutikkene

Kjendisenes kjolefavoritt!Se bilder fra visningen til Leila Hafzi

Publisert: