Vekk oppsikt i rødt

Gjør som stjernene og vekk oppsikt i en rød kjole. Bruk fargen både til formelle anledninger og til en tur på byen.

Mari Glans
Publisert:

Det eksisterer mange klisjeer om kvinner i røde kjoler, men at fargen vekker oppsikt er det ingen tvil om. Derfor er rødt en klar vinner for deg som ønsker å skille deg ut blant alle de sorte kjolene på festen.

Rødt er en klassisk farge som alltid er gjeldende. Den siste tiden har flere og flere stjerner valgt røde kjoler, både i korte og lange varianter. Om du vil prøve deg på en rød kjole, er det noen enkle kjøreregler som må tas hensyn til.

Leter du etter festkjole?Her er kjoler til alle kroppsfasonger

Riktig nyanse

Det er mange forskjellige nyanser av rødt å velge mellom, og det gjelder å finne fargen som kler deg best. Ta utgangspunkt i hudtonen din når du skal velge kjole. Om du har kalde undertoner i huden, bør du velge rødfarger som heller litt mot blått. Varme undertoner kan bruke mer orange rødfarger og helt rene røde toner. Du vil raskt se om du kler fargen når du prøver kjolen på.

Rødt er en kontrastfarge, så om du har lys hud bør du velge kraftige rødtoner for å forsterke dette. Mørke hudtoner kan velge lysere toner for å oppnå den samme kontrasten.

Disse kvinnene kler seg best!Se hvilke stjerner som er best kledd

Tilbehør

Rødt er en skikkelig statement farge, så la kjolen være i fokus. Det betyr at tilbehøret holdes enkelt. Velg nøytrale farger som sort, beige eller metalliske farger som sølv eller gull til den røde kjolen.

Velg mer nøytrale varianter både på sko, vesker og smykker for å ikke stjele oppmerksomheten fra kjolen.

Få tips fra ukens trendsetter!- Bruk farger for å skille deg ut

Sminke og hår

En feil mange gjør, er å matche fargen på klærne med sminken. Røde lepper til en rød kjole er vanskelig å slippe unna med. Her fungerer det mye bedre å legge fokus på øynene, og kombinere dette med en beige lipgloss eller leppestift.

Enkelte farger som for eksempel lilla, vil kræsje med den røde kjolen, så det tryggeste er å velge nøytrale farger som brunt, grått eller sort til øynene.

Det gjelder også å holde håret enkelt til røde kjoler. Velg løse oppsetninger om du vil ha håret oppsatt, eller ha håret slett eller i løse bølger om du har det utslått. Unngå for tette krøller og overdådige oppsetninger. Det skal kun handle om den røde kjolen, resten skal bare framheve den.

Fiks håret til festen!Her er de fineste festfrisyrene

Relevante artikler videre:

Leter du etter festkjolen?Velg pudder og sort til julebordet!

Se minMotes favoritter!Se hva redaksjonen ønsker seg denne måneden

Ny kjolefavoritt!Kjendisene elsker Victorias kjoler

Stilguide for menn!Slik bør gutta kle seg

Publisert:

Finn mer innhold om: