Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Julegenser-trend tar Norge med storm: - Så harry at den blir fin

Julegensere med nisser og reinsdyr har lenge vært en trend i USA og England. Nå tar de sjarmerende genserne av i Norge, og MinMote har plukket ut sine favoritter.

Julegenser 3

JULE-JENTE: Stylist og moteblogger Line Lango elsker å gjøre litt ekstra ut av julen og pakker opp sin favorittjulegenser hvert år. Foto: Privat

Julegenser 3

Genser fra Nordstrom.com. Foto: Produsenten

Juletiden er den perfekte anledningen til å bruke ekstra mye tid på jåling og feiring. Kjolene skal frem, hælene skal på og sminkepungen skal tømmes. Men julen byr på mer enn bare fest og moro. Mellom festintervallene, da all maten er spist og pentøyet begynner å stramme, er det få ting som er bedre enn å bytte ut kjolen med den koseligste og mest sjarmerende genseren i skapet – vi snakker selvfølgelig om den gode, gamle julegenseren!

MEST POPULÆR: Denne julegenseren er den mest populære blant H&M sine mannlige kunder og er nesten utsolgt over alt. Foto: Produsenten
MEST POPULÆR: Denne julegenseren er den mest populære blant H&M sine mannlige kunder og er nesten utsolgt over alt. Foto: Produsenten

Se MinMote sine julegenser-favoritter lenger ned i saken!

«Ugly Christmas sweater»-trenden har dominert både i USA og England i flere år, men det er først de siste årene at julemotiv-genserne har blitt integrert i desembergarderoben her hjemme.

Høye salgstall

De fleste forbinder genseren med glorete reinsdyr og blinkende julenisser, men det har ikke stopper plagget i å bli en ny motetrend. Ifølge NRK har norske kleskjeder solgt 10.000 eksemplarer av julegenserne på kun to uker.

H&Ms pressekontakt, Kristin Fjeld, sier til MinMote at julegenserne, med ulike motiver som reinsdyr, nisser og snøflak, har vært veldig populære både på dame- og på herresiden i år.

- Mens vi tidligere år kun har hatt en eller to modeller av disse i Norge, har det i år vært en morsom og viktig trend, hvor vi har tilbudt et bredt utvalg. Kundene har kommet innom butikkene våre og spurt etter «julegensere», så det har helt klart blitt et begrep som har festet seg. God julestemning gir det også!

ELSKER DEN: Stylist og moteblogger Line Langmo er kjempe glad i sin julegenser, men bruker den kun hjemme blant familien. Foto: Privat
ELSKER DEN: Stylist og moteblogger Line Langmo er kjempe glad i sin julegenser, men bruker den kun hjemme blant familien. Foto: Privat

Harry, men fin

Stylist og moteblogger Line Langmo, mener at julegenserne i hovedsak er en tullete trend fra USA, men har selv lagt sin elsk på dem.

- Julegenseren er så harry at den er fin, og jeg elsker alt man kan gjøre litt ekstra ut av. I tillegg er jeg glad i at man kan leke seg med moten, og at alt ikke trenger å være så «riktig» hele tiden.

Langmo tror uten tvil at vi kommer til å se mye av julegenser-trenden fremover, mest av alt på Instagram, men for henne og familien legges genseren bort og tas frem sammen julepynten år etter år, og er kun forbeholdt hjemmet.

- For min del brukes kun julegenseren når vi baker pepperkaker, pynter juletre og på lille julaften. Det er ikke en hverdagsgenser med andre ord. Mannen bruker den kun når jeg tvinger han til det, sier Langmo.

Synes du likevel det blir for mye med en julegenser?Her er vinterens fineste strikkegenserne.

Slik styler du den:

Når du skal velge årets julegenser trenger du verken å gå for den som blinker mest eller den med mest utstikkende detaljer. Det holder i massevis å velge en med hyggelige julemotiver.

Julegenser 2

Genser fra H&M. Foto: Produsenten

Julegenser 2

Genser fra Hollister.com. Foto: Produsenten

Er du redd for å bli seende ut som et glitrende juletre, kan du gjøre som Langmo og kombinere favoritt julegenseren med noen av sesongens viktigste moteplagg.

- På pepperkakeverksted i helgen hadde jeg på meg julegenser, kort skjørt i fløyel og lårhøye støvletter. Mannen hadde jeans til, og datteren min hadde rosa tyllskjørt. Er det jul så er det jul, og da er det lov å dra på litt ekstra, sier Langmo og understreker:

- Det er kun for gøy!

Julegenser 1

Genser fra Cubus. Foto: Produsenten

Julegenser 1

Genser fra Dillards.com. Foto: Produsenten

Skal du ta juleshoppingen i julegenseren? Hold stilen i kulden og style den med en av sesongens lekreste kåper . Bytt ut kåpen med en kul parkas, for en mer sporty look og topp det hele med en av vinterens fineste luer.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?