Historisk plus size-modell hylles for ny kampanje

VÅRLIG: Tess Munster får mye skryt klesmerket Torrids nyeste reklamekampanje. Skjermdump: Instagram
VÅRLIG: Tess Munster får mye skryt klesmerket Torrids nyeste reklamekampanje. Skjermdump: Instagram

Tess Munster (29) ble historisk da hun signerte sin plus size-modellkontrakt. Nå er hennes første kampanje klar. Norsk modell-veteran mener noe lignende ville være vanskelig i Norge.

Det skapte stort oppstyr da 29 år gamle Tess Munster, ofte omtalt som Tess Holiday, signerte kontrakt med et profesjonelt modellbyrå. Munster bruker nemlig klær i det amerikanerne kaller en størrelse 22, som her i Norge tilsvarer størrelse 54 eller XXXL.

– Vi er nok det eneste byrået som har en modell på hennes størrelse, hun er uten tvil den største modellen jeg har i min avdeling, sa Anna Shillinglaw, eieren av modellbyrået Milk Model Management, etter å ha signert Munster i januar.

Nyheten fikk omtale over hele verden, med like mange begeistrede som kritikere. I kommentarfeltet på Instagram-kontoen hennes, og på MinMote, har det kommet anklager om at hun promoterer overvekt.

MinMote.no - Norges største moteside
STOLT: Tess Munster sier den nye kolleksjonen til Torrid har hjulpet henne å vise at Plus Size-kroppen også kan være sexy. Foto: Produsenten
STOLT: Tess Munster sier den nye kolleksjonen til Torrid har hjulpet henne å vise at Plus Size-kroppen også kan være sexy. Foto: Produsenten

Roses for ny kampanje

Denne uken begynte bilder av Munsters nye kampanje for klesmerket Torrid å dukke opp flere steder på nettet, og de gode tilbakemeldingene lar ikke vente på seg:

«Plus size-modellen Tess Munster er rå i Torrids nyeste kampanje», skriver nett-giganten BuzzFeed.

«Det er tydelig at Munster har funnet seg selv som en av de mest anerkjente plus size-skjønnhetene i bransjen», skriver E! Online om 29-åringens nyeste kampanje.

– Har lært å omfavne min egen seksualitet

Munster selv sier at den nye kolleksjonen har hjulpet henne å vise frem at plus size også kan være sexy.

– For noen år siden var vi veldig begrenset, men nå finnes det klær for alle slags kropper. Jeg begrenset meg til et par butikker før jeg begynte som modell, og jeg har på en måte lært å omfavne min egen seksualitet gjennom klær – noe som tidligere ble uglesett hvis du var plus size, sier Munster til magasinet People.

Les også:Når ble størrelse 40 plus size?

– Vi er veldig stolte av å jobbe med Tess. Alt ved henne er «Torrid»: Hun er ung, morsom, sexy og selvsikker, sier klesprodusenten om den amerikanske modellen.

– Vi har behov for alle typer i modellbransjen

Team Models-eier Eivor Øvrebø har jobbet i modellbransjen i over 40 år, og har god kjennskap til begrepet plus size. At Tess Munster gjør karriere som modell viser at det finnes behov for flere typer i bransjen, mener Øvrebø.

– I land som USA, Tyskland og England er det et stort marked for pluz size, og det er absolutt behov for alle typer i modellbransjen.

Hun tror allikevel det ville vært vanskelig å gjøre det samme her til lands.

– Når magasinene her i Norge skal gjøre sine «photoshoots», så har de tilgang til prøvekolleksjoner i størrelsene 34, 36 og kanskje 38. Når vi snakker om plus size så mener vi fra 42 og oppover, og det er ikke mange kolleksjoner som har disse størrelsene tilgjengelig når magasinene skal lages. Det kan man si er et problem, men på den annen side så er ikke markedet her i Norge like stort, sier Øvrebø.

Les også:Massiv kritikk av H&M for bruk av for tynne plus size-modeller

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?