Kle deg i julens flotteste farge

Gjør som kjendisene, la deg forføre av lidenskapens farge og kle deg i en av sesongens heteste trender.

silje
Publisert:

Rødt vekker garantert oppmerksomhet, enten du velger en rød kjole eller røde detaljer som vesker, sko eller belter. De røde fargene var å se på nesten alle de store visningene tidligere denne høsten. Fra de rocka røde skinnbuksene hos Isabel Marant, til klassiske og elegante kjoler hos Valentino. Rødt er i tiden og en nydelig farge til julens fester.

Fremdeles på jakt etter julegaver? Få tips av Mote-Silje!

Fargekombinasjoner

Rødt og kamelfarger er en elegant kombinasjon. Går du for en kamelfarget eller en lys kåpe denne høsten, er det flott å friske opp den duse fargen med røde detaljer som veske, skjerf, pumps eller vanter. Leopardmønster og røde toner kan gi en rocka og kul look. Vicoria's Secret-modellen Irina Shayk bruker gjerne sko med dyreprint til en kort rød kjole. En annen klassisk fargekombinasjon som alltid fungerer på fest, er svart og rødt. La deg inspirere av Claudia Schiffer som bruker svarte tights og boots for en finere hverdagssstil, eller gjør som sofistikerte Carey Muligan og gå for svarte åpne pumps og en i øyenfallende veske. «Den lille sorte» du allerede har i garderoben, får kjapt en ny vri med et par røde spisse pumps.

På jakt etter noen nye pensko? Her er 12 kule festsko!

Sensuelt og forførende

Hvorfor er den røde fargen så populær? Lidenskapens farge kan vekke sterke reaksjoner og følelser. Røde lepper kan være både sensuelt og forførende, og kan fint brukes både til hverdags og fest. For mange gjelder det å finne rødfargen som passer hudtonen, både når det gjelder klær og leppestift. Ta utgangspunkt i ansiktsfargen. Blondiner kler ofte en ganske sterk rødfarge, mens mørkere hudtoner kan komme unna med enda dypere bærfarger. Her gjelder det å prøve seg frem, og ofte er det lurt å holde det røde plagget tett opp til ansiktet eller teste fargen på leppestiften i parfymeriet. Du ser fort om nyansen gir deg ekstra glød eller tar farge vekk fra ansiktet.

Mange synes den røde fargen kan være skremmende, og velger heller detaljer fremfor store statement plagg. Da er en rød veske eller en klassisk neglelakk et sikkert valg. En rød kåpe eller jakke er et godt alternativ for deg som vil lyse litt ekstra opp i vinterkulden. En rød kjole er alt annet enn kjedelig og perfekt for fine juleselskaper. Beige eller lyse sko forlenger beina og er lekkert til den røde fargen. La deg inspirere av kjendiser som Rihanna og Eva Mendes og gå for gulvlange kjoler eller velg en kort cocktail-variant som Kristin Davis til årets siste fest.

Den lille sorte fungerer alltid. Slik styler du den fine klassikeren!

Relevante saker videre:

Stjernene strålte i rødt.Les mer her!

Slik tar du vare på vinterskoene. Her får du mange gode tips!

Publisert:

Finn mer innhold om: