Fra Kate til Kim: Fetisj-designeren kjendisene elsker

Atsuko Kudo

Når Kate Moss, Lady Gaga og Kim Kardashian skal ta den helt ut, går de til latex-trollmannen Atsuko Kudo.

Publisert:
Atsuko Kudo

SEXY: Kim Kardashian sparte ikke på kruttet under GQ-festen i London. Bodyen er fra den japanske designeren. Foto: NTB Scanpix

Atsuko Kudo

MYE OMTALT: Et av Atsuko Kudos mest kjente antrekk må være dette, som Miley Cyrus bar på VMA-scenen i 2013. Foto: Getty Images

Den London-baserte designeren kan nemlig forvandle et stykke latex til de villeste kreasjoner – tenk deg «Fifty Shades of Grey»-inspirerte antrekk med en touch av glamour. Eller tenk kort, trangt og avslørende.

«Nakenkjole»

Tidligere denne uken ga Kim Kardashian folk hakeslep da hun dukket opp på en parfymelansering iført et åletrangt – virkelig åletrangt – antrekk i nude-farget latex. Det som lignet på en kjole var i virkeligheten en topp og et skjørt fra nettopp Atsuko Kudo, og Kim er ikke alene om å bruke hans design.

TYPISK KIM: Denne kjolen er ukens store snakkis- den er jo dristig selv til Kim Kardashian å være. Foto: Getty Images

For som Telegraph skriver: «Hvis det har vært en uke hvor det oste latex fra hver eneste pore i en kjendiskropp – enten det gjaldt Gigi Hadid i den nye Pirelli-kalenderen, Kim Kardashians formfulle bakdel i Australia eller Kate Moss’ nette figur – så har dette vært den uken».

Atsuko Kudo er egentlig et ganske lite merke med hovedkvarter i Nord-London, men eller at Kardashian troppet opp i det nude-fargede settet, forklarer merkevaresjef Simon Hoare at det har vært en hektisk uke.

- Fasongen hennes er så feminin, nesten ekstrem, og når hun bruker latex så handler derfor alt om den kvinnelige figuren, forklarer han til Telegraph.

Kardashians antrekk fikk blandet mottagelse i kjendispressen. «Kim Kardashians pupper faller nesten ut av latex-kjolen», skrev kjendisblogger Perez Hilton, og «Kim strålte da hun kom ut på den røde løperen i en åletrang, kløftframhevende latex-kjole» skrev Us Magazine. Det var heller ikke første gang hun brukte design fra Kudos – forrige gang var på GQs årlige prisutdeling, da hun stilte i en sort latexbody med gjennomsiktig skjørt over.

Saken fortsetter under bildet!

DRØYT: Miley Cyrus sjokkerte på scenen sammen med Robin Thicke under MTVs VMA-fest i 2013. Antrekket var fra Atsuko Kudos. Foto: NTB Scanpix

Norsk alternativ

Men realitybaben er langt fra den første kjendisen til å oppdage Atsuko Kudo. Merket, som selger kjoler, undertøy og kostymer til alt fra noen hundrelapper til 5-6000 kroner, har faktisk vunnet en rekke priser. Blant annet «European Fetish Award – Best Fetish Design» i 2013 og «UK Lingerie Award – Most innovative brand of the year» i 2011. På sin egen nettside beskrives merket slik:

«Vi lager individuelle klær og antrekk til soverommet, nattklubben eller hvilken som helst annen situasjon».

Moteviter Ida Eritsland forklarer at latex ikke er noe nytt i motebransjen - og at det ikke er noe utenlandsk fenomen.

- Fetisj- og latexeffekter har lenge vært en tendens i det smalere motefeltet, bare tenk på Carine Roitfelds franske Vogue - men også her hjemme. Designer Christina Ledang gjorde jo en hel latexkolleksjon for flere år siden og materialet er hyppig brukt til accessoirer og detaljer, sier hun og fortsetter:

- Jeg tror det er en variant av kroppfokuset som preger moten - enten det dreier seg om sport, spanx eller latex, og handler nok mer om mote enn bare et ønske om oppmerksomhet - eller en klassisk 'ja, takk begge deler'-situasjon.

Saken fortsetter under bildet.

RØD LATEX: Lady Gaga hilste på dronning Elizabeth i en rød Kudos-kjole i 2009. Foto: NTB Scanpix

Gaga og Moss

Dessuten var det Lady Gaga som virkelig satt merket på kartet, da hun møtte dronning Elizabeth i en rød kjole signert Kudo. Hun har også brukt hans latexklær i musikkvideoen til «Guy» - og hvem glemmer vel det lyserosa skjørtet hun gikk med på byen i i 2009?

Og om ikke Kim Kardashian og Lady Gaga har nok motekredibilitet, så har faktisk Kate Moss også flere antrekk fra den eksentriske designeren. Blant annet festet hun i en lysegrønn BH og truse i latex på Ibiza tidligere i år, og for bare noen dager siden ble hun fotografert på byen i London i sort latexkjole fra samme merke.

YOU CAN'T SIT WITH US: Noen var iført mindre klær enn andre da fireren Kanye West, Kim Kardashian, Kate Moss og Naomi Campbell tok seg en fest i sommer. Den tukise latex-bikinien til Moss er fra den japanske designeren. Foto: InstagramPublisert: