Stilsikre Chlöe Moretz (14) banker Hollywood-fashionistaene ned i støvlene

Chlöe Mortez er beviset på at det ikke krever mange års erfaring å bli mest trendy på den røde løperen. Bare 14 år gammel har hun ikke bare etablert seg som skuespiller, men Hollywoods best kledde.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Moretz ble filmstjerne med superheltfilmen «Kick Ass» i 2010. Siden det har hun gjort seg minst like bemerket for sin stilsans, som er uvanlig treffsikker på tross av hennes unge alder.

Se også:Stjel stilen til Alexa Chung

Blant annet fikk hun mye oppmerksomhet for sin Chanel-kjole fra Karl Lagerfeldt som hun bar under British Academy Childrens Awards i fjor.

Den hvite 60-tallskjolen med rosa og sort mønster passet den da 13 år gamle Chlöe perfekt - og allerede da viste hun at hun kan balansere på «killer heels».

Og hælene skal helst være fra Miu Miu. Pradas lillesøsterkolleksjon er en av Chlöes favoritter og hun dukker stadig opp med deres sko på den røde løperen.

Se også:Sesongens kuleste neglelakk

Selv beskriver hun stilen som eklektisk og leken:

- Det jeg elsker med mote er at man kan spille på forskjellige karakterer. Man kan være grunge den ene dagen og rose prinsesse den neste, sier hun til Net-A-Porter Magazine denne uken.

For Chlöe har også en tøffere side. For ikke lenge siden poserte hun med en langt mer rocka look enn vanlig - motorsykkeljakke, gule og sorte bukser med blondedetaljer og rufsete hestehale.

De høye hælene var som vanlig på plass i form av et par lekre sorte pumps som vise rødlakkerte tånegler.

Under Scream Awards tidligere i år tok hun med seg prisen for beske skrekk-skuespillerinne hjem for filmen «Let me in». Den unge stjernen var da kledd i luksusmerket Dolce & Gabbana, med en langermet blondekjole i klassisk sort og hvitt. Håret har dessuten blitt langt og var krøller i store Hollywood-lokker for kvelden.

- Et av mine største moteøyeblikk, sier hun til Net-A-Porter.

Se også:Moteekspertene hyller gravide kronprinsesse Victoria

Sveisen har 14 år gamle Chlöe også eksperimentert med. Håret har gått flere ganger fra kort bob til lange lokker og skuespilleren varierer mellom oppsatt og utslått hår.

Den motebevisste 14-åringen kan imidlertid ikke bruke hele skuespillerlønnen på designerklær og sko, selv om formuen hennes nå skal være på rundt 22 millioner kroner.

Det tillater nemlig ikke moren, forteller Chlöe ifølge kjendisnettstedet CelebrityNetWorth.

- Mamma lar meg ikke kjøpe dyre ting som Chanel-vesker og Louboutin-sko, sier Chlöe, og legger til at hun selv helst handler vintage eller på Urban Outfitters.

Se også:Olivia Palermo lanserer nettside

Se også:Den franske Vogue-redaktørens sikreste stiltips

Publisert:

Finn mer innhold om: