Slik shopper du smart på salg

Romjulen og januarsalget er fylt av gode tilbud og salgsvarer. Ikke la deg lure til å kjøpe ting du ikke trenger, sats heller på klassikere og kvalitetsplagg som du kan ha glede av over lengre tid. 

silje
Publisert:

Overalt lokker butikkene med gode tilbud og salg på alle julevarene. Unngå bomkjøpene ved å investere i plagg som har lang levetid og som ikke går av moten. Vil du shoppe etter vårens trender, lønner det seg blant annet å se etter pudder og pastellfarger, lysegult, grått, beige og jordfargede toner. Draperinger, 80-talls tendenser, korte kjoler og paljetter er trender som også holder seg utover våren.

Sats på klassikerne

Den hvite skjorten, skinnjakker og bukser, en blazer i klassisk snitt, en flott kåpe og «den lille sorte», er blant plaggene som du fint kan investere i på salg. Sats på kvalitet og legg heller litt ekstra penger i gode materialer. Jobber du på et sted hvor kleskoden er dress, er januar tiden for å gjøre gode kupp på dresser i god kvalitet.

Klassikerne ruster aldri. Her er våre favoritter!

Shop favorittjeansene

Designerjeans er sjelden på salg, men i januar er det mulig å gjøre mange gode kupp på sesongens modeller. Skinny jeans i grått, svart eller mørkeblått er sikre kjøp. Bootcut passer de fleste fasonger og former.

Invester i sko

Fine støvletter og vintersko er gode investeringer. Våren er fortsatt mange måneder unna, så trenger du et par nye støvletter kan du finne mange fine par til under halv pris. Et par sorte, grå, brune støvletter eller ankelboots kan man ha glede av i mange år. Tykke vintersko som UGGs, får du fortsatt bruk for i snøværet og varer like fint til neste vinter. Vil du kjøpe sko som går over i neste sesong, satser du på beige, grå eller sorte ankelboots. Trenden med lårhøye støvletter holder seg utover våren, så har du ennå ikke funnet det perfekte paret finner du det kanskje under januarsalget.

Ta vare på støvlettene i vinterværet. Slik gjør du det

Designersalg

Designersko og vesker står ofte høyt på ønskelisten, men kan være en dyr investering. Sjekk ut når merkebutikkene og nettbutikkene starter salget og sørg for å stå først i kø om du vil sikre deg dine størrelser. Det er ofte kamp om de fineste plaggene, så her lønner det seg ikke å vente om du har sett deg ut det du vil ha. En klassisk hverdagsveske i beige, brunt, sort eller grått er et sikkert kjøp. En fin clutch i metalliske eller sterke farger passer like fint til både nyttårsfesten som til vårens store fester.

Silje shopper også på salg. Les om hennes favoritter her!

Smykker

Trenden med de store statementsmykkene holder seg utover våren. Har du ennå ikke fått deg et stort halskjede, kan du fint se etter et flott smykke på salg.

Nå skal smykkene være store. Finn dine favoritter!

Undertøy

Til våren skal undertøyet synes. Sats på lekkert undertøy som korsetter i duse pudderfarger som kan brukes under en kardigan eller blazer. I romjulen og januar har mange av de litt dyrere undertøysbutikkene gode tilbud på fint undertøy i god kvalitet.

Treningstøy

Januar er måneden vi alle flyr til treningsstudioene for å trene bort julekiloene. Men januar er også måneden du kan finne mye bra treningstøy til halv pris. Mange butikker rydder butikken for vinterkolleksjonene, så her er det mulig å gjøre mange bra kupp. Joggesko er jo som regel en dyr affære, så får du sko til redusert pris kan mange penger være spart.

Tenk godt over hva du kjøper. Vi satser på smart shopping

Vinterjakker

Dyre vinterjakker i god kvalitet kan koste mye. På januarsalget finner du ofte fine vinterjakker til langt under halv pris. Sats på klassiske farger som blå, svart, rød, hvit eller brunt om du vil at jakken skal holde i mange sesonger.

Gavepakker

Trenger du bursdagspresanger eller er tom for favorittparfymen, kan det hende du er så heldig å finne akkurat det du leter etter på salg. Etter jul selges ofte gaveinnpakningene på salg til halv pris i landets parfymerier.

Dine rettigheter

Har du fått gaver som du ønsker å bytte eller har fått gavekort, er det lurt å sette seg inn i hvilke rettigheter du har, før du drar på storshopping. På Forbrukerombudets nettsider, finner du svar på det meste.

Publisert: