Nå er ventelistene tomme

Den årelange ventelisten for å få tak i verdens mest ettertrakede veske eksisterer ikke lenger. Nå kan man få tak i en Hermés Birkin Bag på dagen.

Mari Glans
Publisert:

Den supereksklusive vesken fra Hermés har i flere tiår vært det ypperste symbolet på luksus. Ikke bare er vesken svært kostbar, den har også i mange år hatt opp til tre års venteliste. I 2008 var ventelistene så lange at Hermés måtte stenge dem fordi de ikke kunne følge opp den store etterspørselen. Men mye tyder på at motehuset har blitt rammet av finanskrisen, nå kan du nemlig gå rett inn i butikken og få tak i vesken på dagen, melder Huffington Post. Om du har råd til det.

For det er nemlig ikke på grunn av prisen at vesken er så populær. Vesken kommer i forskjellige typer skinn, hvor den rimeligste varianten koster rundt 41,000 kroner, mens de dyreste veskene koster opp mot 800,000 kroner per stykk. Det lages rundt 3000 vesker per år, og det er begrenset tilgang på skinnet. Hermés har også startet med egen oppdrett av krokodiller for å kunne øke produksjonen. Det skal gå med 3-4 krokodiller for å lage én veske.

PETA raser!Avler krokodiller for å lage vesker

Stjernenes favoritt

Men nå har etterspørselen sunket og ventelistene er tomme. Den eksklusive nettbutikken Portero Luxury begynt å annonsere for Birkin-veskene med overskirften «Ventetiden er over. Skaff deg din egen nå.» Nettstedet Shefinds.com ringte til Hermés, som kunne bekrefte at det ikke lenger er venteliste på den eksklusive vesken.

Luksusvesken er en favoritt blant stjernene, og spesielt Victoria Beckham har utmerket seg som en Birkin-fanatiker. Fru Beckhams har over 100 forskjellige Birkin-vesker, som trolig har en verdi på over 12 millioner kroner, skriver Daily Mail. Victoria Beckham skal ha én Birkin-veske i hver farge, og skal også eie de mest luksuriøse versjonene i struts- og krokodilleskinn til en verdi av nesten 400,000 kroner hver. Hun har også den svært sjeldne varianten kalt «Silver Himalayan», som har en verdi på over 700,000 kroner alene og kommer med en tre karats diamant.

Sosietetspiken Olivia Palermo sa nylig i et intervju med Vogue at det var først da hun fikk sin første Birkin-veske at hun virkelig følte at hun var med i moteklanen. Birkin-vesken ble designet i 1984 og er oppkalt etter skuespilleren Jane Birkin. Den håndlagde vesken regnes som den ultimate moteinvesteringen og kommer i forskjellige typer skinn. En veske tar som regel rundt 48 timer å lage.

Solgte falske Hermés-vesker!Fikk bot på 50 millioner

Relevante artikler videre:

Kjøp vesker på nett!Her er de beste nettbutikkene

Gode investeringer!Disse plaggene går aldri av moten

Nå kan du leie drømmevesken!Les mer her

Flere hotte trender? Her er 12 av vårens tøffeste trender!

Publisert: