Oslo Fashion Week: Leila Hafzi

silje
Publisert:

På barbeint eleganse kom modellene skridende inn til vakker musikk, under gårsdagens visning fra Leila Hafzi. Vakre sommerkjoler, elegante draperinger og eksotisk mønster, var noe av det vi fikk se på catwalken. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor designeren har valgt å holde seg til å lage vakre kjoler, det er en kunst hun mestrer. I år har hun også valgt å satse på et par vesker, inspirert av kjolene. Allikevel hadde det også vært spennende å se hva annet hun hadde hatt å by på. Jeg er sikker på at hun hadde klart å videreføre kolleksjonen med enda flere anvendelige plagg.

Kolleksjonen som har fått navnet Néktar, er en miks av buddhadraperinger, 70-talls glam og gresk mytologi. Hibiskus, Vannliljer, kolibri og flamingoer, er litt av inspirasjonen bak kjolene, som var en hit blant kjendisene på første rad. Jeg tipper også at enda flere norske kvinner har lyst på kjolene til Hafzi, neste sommer. Sorbet og vannfargene var sommerlig og vakre. At hun hadde valgt å satse på flere korte kjoler og tunikaer, gjør kolleksjonen enda mer anvendelig enn tidligere.

Ved å sende modellene barbeint nedover catwalken, fikk Hafzi fokus på kjolene, noe jeg tror var helt bevisst. Men det var dessverre ikke alle modellene som klarte balanseringen på tå like bra, noe jeg synes gikk litt utover showet. Stylingen var fin, selv om jeg ikke helt fikk tak i rosene i håret og de lange øyevippene. Kanskje hadde det gjort seg med en mer eksotisk blomst til denne tematikken. Men det store brusede håret var en kul brytning til de vakre kjolene. Her hadde Birger Løkeng fra Hope Hair gjort en utrolig bra jobb.

Alt i alt var det en vakker visning, uten noen store overraskelser. Men som designeren selv sier, hun holder seg til det hun er god på. Men kanskje er det på tide å ta steget enda et hakk videre?

Igår møtte jeg deisgneren til et intervju, som du kan lese her. Idag blir det trendspotting på Moods og kanskje litt fest når jeg er ferdig på jobb. Følg med på bloggen for flere oppdateringer fra OFW imorgen!

Publisert:

Finn mer innhold om: