Hvilke av vårens trender passer oss som har noen kilo for mye?

Lucas H. Weldeghebriel
Publisert:

Silje hadde tett- på-nett. Her er alle svarene.

Spørsmål:

Hvordan matche slitte jeans i sommer?

Svar:

Jeg bruker slitte jeans med en kul t-skjorte, en blazer og et par høye stiletter. Men du kan også ta en litt mer laidback versjon med skinnjakke, lang t-skjorte og et par tøffe Converse.

Spørsmål

Hei! Hva er årets sko-mote? Jeg er ei jente som liker veldig å gå i slip in sko som bare dekker tærne og ellers er åpen. Er dette sko som man godt kan bruke i år?"

Svar:

I år skal skoene synes og man kaller det "statement sko" nettopp fordi de gjerne skal være så spesielle. Trives du i skoene dine, synes jeg du fint kan bruke disse. Skal jeg anbefale deg et kjøp så gå for et par sandaler, gjerne noen kule wedger(kilehæl) eller et par stiletter med remmer.

Spørsmål:

Jeg er ofte ute og kjører moped, men siden jeg har bikka 30 så føler jeg meg litt gammeldags. Mopeden er veteran.

Burde jeg kle meg som en veteranfører, eller burde jeg kle meg som vanlig når jeg er ute og kjører?

Svar:

Takk for kult spørsmål! Jeg synes du absolutt kan kle deg vanlig. Et par tøffe jeans(Replay, Levis), en skinnjakke, et par shades og stilig skjerf, så er du konge på veien.

Spørsmål:

Hva anbefaler du av vaarmoten til oss som er smaa? Jeg er 35 aar, slank og 1,50m og det er vanskelig aa finne klaer som passer og som ikke gjoer at jeg ser ut som jeg er 15 aar gammel! Tunikaer blir til kjoler paa meg og mye annet ser bare teit ut... "

Svar:

Det skjønner jeg er en utfordring. De fleste store kjedene har str xsmall i sortimentet, ellers så kan du kjøpe t-skjorter og basisplagg i barneavdelingen. Hvis du skal kjøpe tunika så anbefaler jeg å kjøpe en som er kort og bruke et belte i livet. Siden du er såpass slank, anbefaler jeg å sette fokus på det, med belter i livet og figursydde klær. Skjørt med lengde over knærne, skinny jeans (El bootcut)og et par sko med kilehæl er noe som du absolutt kan investere i denne våren.

Spørsmål:

Er det in med frynser på sko? Hva er vårens viktigste plagg?"

Svar:

Ja, det er superhot med frynser på sko. Jo mer spesielle sko, jo bedre. Vårens viktigste plagg synes jeg er en bleika steinvaska jeans. Den kan du bruke til mye du allerede har i skapet eller med en ny blazer, skinnjakke eller en paljett topp.

Spørsmål:

Jeg drar til London om noen uker og lurer på hva jeg "må ha" med hjem igjen? Hva blir sommerens "must have"?"

Svar:

Liker du vintage anbefaler jeg deg en tur innom noen av Londons vintagebutikker. Der kan du finne mye fine individuelle ting, som ingen andre har. Ellers har også TopShop et godt utvalg av både nytt og vintage. På listen min hadde jeg satt opp et par spesielle sko (Svarte sko med nagler), en stor clutch (gjerne slangeskinn eller en knallfarge), en blazer, et plagg i ferskenfarge, et stort smykke (øredobber eller kjede), og et par steinvaska jeans. Les Sharon sin blogg http://sharonrosepixie.blogspot.com/ hvis du trenger vintageshopping tips i London. God tur!

Spørsmål:

Hvis du skulle velge et plagg, som alle oss dødlige kunne fått tak i, til å ha i klesskapet i år. Hvilket ville det bli da?"

Svar:

Da ville jeg kjøpt meg enten et par nye jeans (Gjerne steinvaska eller litt lyse i vasken, men mørkeblå går også fin) eller en kul blazer som du bretter opp på ermene a la Miami Vice stilen. Begge plaggene er veldig allsidige og kan brukes til det meste.

Spørsmål:

Jeg skal i bryllup nå i april og må ut og kjøpe meg kjole.

Det er lenge siden jeg har gjordt det og aner rett og slett ikke hva som er inn i år.

Type kjoler og farger.Evnt butikker du kan anbefale.Har lyst å se smashing flott ut:-)

Svar:

Så hyggelig, bryllup er en spesiell opplevelse. Det spørs faktisk litt på hva det står på invitasjonen. Er det smoking er det flott med en lang kjole, mens er det et hagebryllup kan du gjerne komme i en blomsterkjole med snitt over knærne. Jeg anbefaler deg en tur innom Zara, H&M, Oasis, Vero Moda eller Steen & Strøm av butikker. Er du høy og tynn er det fint med fokus på midjen (feks belte), har du litt mer former anbefaler jeg å ha snittet på kjolen under bysten. En halterneck kjoler også lekkert. Av farger er korall, turkis, lys rosa og oransj sterke trender i vår. Husk bare at du ikke velger en kjole som tar spotlighten fra bruden, og husk å dekke skuldrene (gjerne med et sjal) når dere er i kirken. Håper du finner en fantastisk fin kjole og at bryllupet blir vakkert. Følg med på minmote, vi kommer snart til å ha et par saker du kan hente inspirasjon fra!

Spørsmål:

Hvilke av vårens trender passer oss som har noen kilo for mye? Kan du gi oss noen råd?"

Svar:

Jeg synes det er veldig fint med fargesterke plagg som turkis og korall. Tunikaer er fortsatt en hit, men pass på å ikke kjøpe de for store. Sett fokus på det du er fornøyd med på kroppen din. Topper med empireliv (dvs snitt under bysten) er flatterende for mange. V-topper og gensere setter fokus på brystpartiet istedenfor magen. Skal du kjøpe deg et sommerplagg, anbefaler jeg deg å prøve et par omslagskjoler eller en kjole med snitt under bysten. H&M og Lindex har mye fint i store størrelser.

Spørsmål:

Hva er det som er "in" for gutter (16 år) denne våren?"

Svar

Jeans, t-skjorter med trykk, hettegensere og skinnjakker er alltid kult. Når det gjelder vårens farger er det tøft med rosa, mintfarge og gul, litt Miami inspirert. Men det krever litt gutts å gå med slike farger. Et par kule Converse og fete briller er tøft tilbehør.

Spørsmål:

Jeg tror jeg har ganske god oversikt på hvilke trender som kommer, men i forhold til hva jeg allerede har i klesskapet er jeg litt i tvil: Hva er 'hot' og hva er 'not' til våren?:

1) Skoletter

2) Lenkesmykker

3) Topper med små puffermer

4) Tights

5) Ballerina sko

6) Er de smykkene som ligner litt på svarte kastanjer helt ut?

Hvilken trend vil du påstå er 'så 2007 eller 2008' at vi ikke bør bli sett i det i 2009?

Svar:

Du er helt på nett! Men jeg tror jeg hadde stått over de kastanjesmykkene. Vet ikke om man kan kalle det en trend, men Crocks har aldri vært inn. Det er ut: for alltid.

Spørsmål:

Jeg var inne på siden din i går å kikket. D var veldig mye interesanst der. :) . Jeg var også innom en link på siden din til en vintage-butikk på nett. Den i Sverige. Men de hadde bare små størrelser. Når du allikevel er ute og kikker. Kunne du ikke da sjekke om hvilke butikker som har STORE størrelser. XL ell. str. 46-48. På forhånd tusen takk for svar. Ikke alle er så slank som deg vet du. :))

Svar:

Jeg anbefaler ebay, der kan du få tak i dødsmye lekkert. Og den er notert, jeg skal se hva jeg finner!

Spørsmål:

Nå har du allerede nevnt blazer og steinvaska jeans opptil flere ganger. Synes du ikke det blir lite originalt om vi alle skal gå rundt i det?

Hva med andre plagg? Farger? Mønstre? Hva er absolutt UT? Og ikke minst - hva passer til hvilken figur?"

Svar:

Det viktigste er at du kjøpe noe du liker og som du føler er deg. For å få individuell stil er det viktig å lete etter ting som ingen andre har, feks på ebay eller loppemarked. Tlbehør er spesielt viktig for kul stil og vesker, sko og skjerf er enkle grep for å piffe opp et antrekk. Velg gjerne tilbehør i sterke farger som nevnt tidligere. Store smykker er også en enkel måte å gjøre et kjedelig antrekk mer spennende. UT: Bruk og kast mentaliteten. Kjøp noe du liker og som varer, så sparer du lommeboken og miljøet.

Er du en shopaholiker?Hanne spør seg selv det samme. Hva tror du?

Publisert: