Antrekkene vi alltid vil huske

Kongen av pop er død. Michal Jackson (50) var en av de største trendsetterne på 80 og 90-tallet, med sine overdådige militærjakker, hatter, paljettkreasjoner og den berømte glitterhansken.

silje
Publisert:

Michael Jacksons døde av hjertestans torsdag kveld. Det kan trygt sies at ingen kommer til å bli husket for sine overdådige, merkelige og til tider bisarre antrekk som kongen av pop. For mange står Michael Jackson og Madonna, som de ytterste entertainere og motekongen og dronningen av 80 og 90-tallet.

Verden i sorg over Michael Jacksons død: Kan gå dager før dødsårsaken er klar

70-tallet

Fra den spede begynnelsen og Jackson Five, var den unge Michael Jackson en moteløve. Bildene fra 70-tallet vitner om en ung trendsetter med lange slengbukser, platåsko, frynsevester og psykedeliske skjorter. Jackson Five var en gruppe med gjennomført stil. Håret, kostymene og dansetrinnene, var alle nøye planlagt og gjennomført.

80-Tallet

Da Michael Jackson begynte sin solokarriere, begynte det for alvor å ta av med kostymene. Med "Off the Wall" og "Thriller" satte Michael Jackson en helt ny standard, med både musikken og kostymene. Med sine svarte ankelbukser, sølvglittrende sokker og fedorahatt satte kongen av pop både en ny danse og motetrend. Dette var Michael Jackson på sitt mest klassiske og begynnelsen på hans særegne stil.

MinMote.no - Norges største moteside

Den aller mest kjente jakken var den røde skinnjakken Michael Jackson brukte i musikkvideoen "Thriller". Med den røde jakken, sokkene og den glitrende hansken skapte han en av 80-tallets største looks. Ungdommer over hele verden kopierte stilen. Hver gang Michael Jackson stod på en scene, var det gjerne med et forrykende nytt antrekk og dermed havnet han på forsidene av magasinene. Musikkvideoene på MTV var en studie i stil, langt fremfor sin tid. En trendsetter var født.

Se stor bildespesial her!

90-Tallet

Var en turbulent tid for den stilrene popkongen. Han ble beskyldt for å ha hatt utuktig omgang med barn og mistet store reklamekontrakter. Men konsterturneene fortsatte, og både kostymene og showene var mer overdådige enn tidligere. På 90-tallet stod han på scenen på Valle Hovin i gull og glitterkostymer som tok pusten fra de fleste nordmenn. I denne tiden la han seg også på en mer nedtonet linje privat, med hvite skjorter, t-skjorter og svarte bukser. Fashion statementet var også et hvitt eller et svart bånd på ermet, rundt skjortene eller jakken.

2000

I de siste årene har kongen av pops utallige plastiske operasjoner og negativt søkelys i media, stått for det meste av søkelyset rundt den spesielle sangeren. Under rettsaken i 2005 møtte han opp i alt fra hvite dresser til pysjamasbukser. De hvite munnbindene og sikkerhetsvakten med paraplyen som sørget for at Jackson alltid var i skyggen, ble av mange oppfattet som ganske bisart. Før comebacket denne sommeren, virket det som popstjernen hadde funnet tilbake til sin originale 80-talls stil, da han møtte pressekorpset i Ray-Ban og en kul militærjakke.

Du kan hate eller elske Michael Jackson, men det er ikke til å komme unna at han har satt sitt preg på motehistorien. Han fulgte alltid sin egen stil og hadde en original look som inspirerte til flere trender. Han vil nok alltid bli husket for sin originale 80-talls stil og designere i dag fortsetter å la seg inspirere av mannen bak den hvite masken.

MinMote.no - Norges største moteside

Senest i vår var en av sesongens mest omtalte visninger fra Balmain, sterkt påvirket av Jacksons militærjakker, paljetter og skinnjakker. Visningen ble en hit og i sommer er det 80-tallet som er den største trenden i motebildet. Den franske designeren Jean Charles de Castelbajac sendte sine modeller med bilder av Michael Jackson nedover catwalken for høsten. Og selv om kongen av pop nå er død, vil han gå inn i motehistorien til evig tid og til stor inspirasjon for folket og designere.

Følg minMote på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: