Tre hotte trender i høst

silje
Publisert:

Det var uendelig mange flotte stiler å se på catwalken for høsten 2009. Markerte skuldre, paljetter og fløyelsplagg er bare noen av trendene som er hot i høst. La deg inspirere av looks fra catwalken uten å tømme lommeboken eller bli en trendslave. Selv har jeg mange tanker og ideer om hvordan jeg skal bruke det jeg allerede har og selvfølgelig hva jeg skal investere i av nye plagg denne sesongen. Spesielt så jeg tre trender som er superanvendelige og som kan styles på utallige måter. Her er tre av mine høstfavoritter:

Markerte skuldre

Er en trend jeg falt for da jeg fikk tak i en nydelig vintage fløyelsjakke ifjor. Denne sesongen kommer trenden for full kraft med bluser, blazere og kjoler med markerte skuldre. Har du allerede en fin topp, er det mulig å sy inn skulderputer. Er du ikke fingernem, kommer de fleste rimelige kjedene med et bredt utvalg i høst. De fineste variantene synes jeg ofte er vintage eller secondhand. Har du allerede gått runden med 80-tallet, har du kanskje dårlige minner om denne trenden. Men husk at markerte skuldre ikke bare behøver å bety skulderputer, men fokus på skuldrene i form av detaljer som for eksempel smykker. Setter du fokus på skuldrene, er det lekkert med smale underdeler som skinny jeans, blyantskjørt eller et belte i livet for en riktig proporsjon.

MinMote.no - Norges største moteside

Hals

På catwalken var denne trenden elegant utført. Erstatt halsen med skjerfet og sats på puddertoner, grått eller sort i høst. Jeg ble såpass overbevist at jeg har kjøpt meg tre forskjellige varianter av halsen som skal brukes til kjoler, skinnjakken og tykke kardigans. Tenk lag-på-lag for en kul stil. Kjærlighet ved første blikk? I think so.

MinMote.no - Norges største moteside

Paljetter og metallisk stoffer

Min første paljett topp kjøpte jeg vintage i USA for mange år siden, og den ble raskt et av favorittplaggene mine. Siden det, har jeg skaffet meg flere topper og kjoler på reise eller på ebay, alle vintage eller secondhand. Denne trenden er den perfekte partytrenden. Det trengs ikke så mye mer enn en topp eller en kjole for å stjele oppmerksomheten i paljetter eller metalliske stoffer. Ikke fall for fristelsen til å bruke mer enn ett paljettplagg om gangen og hold tilbehøret enkelt. Husk at paljettplagget er et smykke i seg selv.

Publisert: