Norsk designerduo kler opp ski-VM

silje
Publisert:

Både skihoppere og høyspentledninger pryder Moods of Norways nye kolleksjon som er spesialdesignet for ski-VM.

Stemningen var på topp da Stryn-gutta Simen Staalnacke og Peder Børresen i Moods of Norway tidligere i dag presenterte smakebiter fra sin nye kolleksjon «Winter Wonderland», som er designet spesielt til ski-VM og åpningsshowet 24. februar. Kolleksjonen er en del av det kulturelle programmet til skimesterskapet, der blant annet musikk, dans og mote står på programmet.

- Designen på kolleksjonen er en blanding av gamle og urbane elementer. Her ser dere blant annet en genser med design av både skihoppere og urbane høyspentledninger, sier Simen Staalnacke ti l minMote.

MinMote.no - Norges største moteside

Hele kolleksjonen skal vises under et gedigent åpningsshow på Universitetsplassen som blant annet inkluderer spektakulære kostymer, artister, dansere og moteshow. Moods of Norway har også spesialdesignet alle antrekkene som medalje-og premiebærerne skal ha på seg. Designerduoen er kjent for sin evne til å sette Norge på kartet med sin unike blanding av gamle tradisjoner og ny design. Da Stryn-gutta ble plukket ut til å designe en kolleksjon spesielt for Ski-VM, hentet de blant annet inspirasjon fra Ski-museet, silkeskjerf og gamle skidrakter.

- Det var vanskelig å unngå å bli inspirert av temaet rødt, hvitt og blått, da vi var på jakt etter inspirasjon til kolleksjonen, sier Peder Børresen. Blant annet så ble det tidligere laget silkeskjerf til hvert årlig renn i Holmenkollen, og vi har tatt utgangspunkt i et skjerf fra 1946 som vi har laget vår egen vri på, sier Peder Børresen.

Unge norske designere er i vinden. Les mer her!

Et naturlig valg

Moods of Norway har i de siste årene utmerket seg både her hjemme og i utlandet. I august ble designerduoen blant annet tildelt prisen «Årets ambassadør» av Oslo Fashion Week. Ifølge Tove Indgjerd, kultur-og protokollsjef for Ski-VM 2011, var de norske designerne et naturlig valg for kulturprogrammet.

- Vi kan ikke tenke oss noen bedre designere enn Moods of Norway til å representerer både tradisjoner og framtidsrettet design, sier Indgjerd til minMote.

Ba selv om å få bli rockestjerner på catwalken

Det er ikke bare Moods-guttas design som skal vises på catwalken. Tidligere skistjerner vil være på plass sammen med 60 av de beste modellene Norge har å by på. Flere av utøverne skal selv ha bedt spesielt om å få lov til å gå på den spesialdesignede scenen.

- Da vi startet planleggingen, var vi i kontakt med mange av idrettsutøverne for å få deres innspill til showene. Flere av idrettsutøverne ytret selv et ønske om å gå på catwalken. De hadde lyst til å skinne litt ekstra og være rockestjerner på catwalken, og det synes vi var en glimrende ide, sier Indgjerd til minMote. Men hvilke skistjerner som faktisk blir å se på catwalken under showet i februar, er foreløpig ikke kjent.

Relevante saker videre:

Norsk designerduo åpnet butikk i Los Angeles. Moods of Norway satser stort i utlandet!

Kjendisene elsker 50-tallsstilen. Slik gjør du det!

På jakt etter en ny kjole til julebordet? Få gode tips her!

Sexy på MTV-fest.Slik får du stilen

Publisert:

Finn mer innhold om: