Eva i tidenes mest ikoniske reklame

Et 16 år gammelt bilde av supermodell Eva Herzigova iført push-up BH, er kåret til den mest ikoniske reklamekampanjen gjennom tidene.

silje
Publisert:

Den tsjekkiske supermodellen var blikkfanget i reklamen som hadde navnet «Hello Boys», for undertøysmerket Wonderbra tilbake på 1990-tallet.

Nå har de gamle bildene gått til topps i en kåring av de mest ikoniske reklameboardsene gjennom tidene, av de britiske PR-aktørene Outdoor Media Centre og Magazine Campaign skriver Daily Mail.

Kampanjen fikk ekstremt mye oppmerksomhet da den kom ut i 1994 og gjorde både Herzigova og push-up BH-en til en superstjerner.

Ikke bare ønsket alle kvinner seg plutselig en liknende BH, men de dristige bildene ble i britiske medier beskyldt for å skape trøbbel i trafikken.

Undertøysbildet står i sterk kontrast mot andre og tredjeplass i kåringen, der budskapene var henholdsvis arbeidsløshet og rekruttering til hæren.

- Det er kult å se at folk både husker de ikoniske bildene fra fortiden og de nyere reklamekampanjene, sier Mike Baker, sjef for Outdoor Media Centre til Daily Mail.

Herzigovas dristige kampanje er langt fra den eneste som har skapt trafikkakos.

Både supermodellene Cindy Crawford og Elle MacPherson skapte trafikkkaos og en av tidenes mest omtalte reklamekampanjer da de de var blikkfang for H&M sine undertøyskampanjer på 90-tallet. Den tidligere Playboymodellen Anna Nicole Smith sørget også for trøbbel i den norske trafikken, da hun tok over stafettpinnen etter sin forgjenger Naomi Campell.

Paradise hotel-programleder Triania Iglesias pryder i disse dager store plakater og boards over hele landet-kun ifjørt joggesko i en dristig reklame for Reebok.

Top 10 reklamer gjennom tidene ifølge Outdoor Media Center:

1. Hello Boys/Eva Herzigova (Wonderbra, 1994)

2. Labour Isn't Working (Conservative Party, 1978)

3. Lord Kitchener Wants You (Parliamentary Recruiting Committee, 1914)

4. His Master's Voice (The Gramophone Company, 1901)

5. Management trainee aged 42 (The Economist, 1991)

6. Pregnant Man (The Health Education Council, 1969)

7. Araldite (Ciba Geigy, 1983)

8. Think Different (Apple, 2003)

9. Beanz Meanz Heinz (Heinz, 1966)

10. Dumb Animals (Greenpeace, 1984)

Relevante saker videre:

Tøft i rampelyset. Denne modellrompa krever tjue lag med sminke

Vil forby retusjering. Les mer her!

Publisert: