MinStil: Anwar Bougroug

Anwar Bougroug iført hodeplagg inspirert av Tuareg turbaner fra sør-Marokko.

– Jeg går aldri i helsvarte antrekk, ser ikke poenget. Da kan jeg heller bli hjemme, sier designer Anwar Bougroug.

Penny Wayne Claire Kembba
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Enna-Kristin KneževićAlphons Munanga Amuri og Seline Pettersen.

Designer Anwar Bougroug (30) er neste mann ut. Han er oppvokst på Bjørndal i Oslo, men har nå base på to kontinenter. Han deler seg mellom Oslo, Stockholm og Marrakech, der merket hans Bougroug produseres.

– Hva betyr mote for deg?

– Det er kanskje skikkelig teit, men mote for meg er ren glede. Jeg jobber med mote og jeg driver eget merke, hele mitt liv spinner rundt mote og klær. Jeg har alltid vært den som blir euforisk når jeg ser noen som bruker tid og energi på å ha en fin, personlig og gjennomtenkt stil.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg tror folk ofte beskriver stilen min som litt «effortless», noe jeg er delvis enig i. På dagtid tror jeg at jeg bare vil se litt avslappet ut. Store skjorter, store bukser, korte shorts, chunky sko og sandaler. Store kjeder rundt halsen, skinnvesker, oversize dressjakke og ytterplagg osv. Men om jeg skal ut så vil jeg ikke se «effortless» ut. Da går det i glitter, rhinestones, super bodycon-topper, plattform sko, chokers og solbriller.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg blir veldig inspirert av mennesker som bruker det lille de har til å skape en kul stil. Da jeg bodde i Marokko og lanserte merket mitt var det så kult og inspirerende å se alle unge som handlet second hand og stylet om samme plagg til helt nye uttrykk. Dessuten elsker jeg folk som gir faen og bare har på seg det de vil! Shoutout til alle Queers som pusher grensene for konvensjonell og kjedelig mote.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– Mitt aller beste second hand-kjøp er et par solbriller fra Fendi som jeg kjøpte fra en bekjent i Italia som driver verdens fineste optiker. De er så kule og så trendy, men tidløse.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Helt ærlig føler jeg at jeg har alt jeg behøver i min garderobe akkurat nå. Men om jeg absolutt skulle tilføye noe så vil jeg ha noen jakker og gensere fra Givenchy Homme fra når Riccardo Tisci var der. Eller bare hele sølvkolleksjonen til Diawéne!

– Hvilke bærekraftige valg tar du?

– Jeg handler faktisk ikke så mye lenger. Det eneste jeg kjøper på impuls er vintage. Jeg har jo også privilegiet at jeg kan bruke klær fra merket mitt, så det gjør jo at jeg handler mindre. Jeg handler veldig lite fast fashion, spesielt ting jeg vet jeg kommer til å behøve kaste etter noen få ganger i bruk.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg føler vi lever i en tid der alt er trendy på en og samme gang. Det betyr at det handler mye mer om styling enn for eksempel å eie det seneste.

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Jeg liker veldig godt at kjønnskoder hviskes ut og at mote blir mer allment. Jeg synes at kjønnsbasert mote er så sykt kjedelig og begrensende, og jeg blir så glad av å se alle som tør å pushe grenser litt lenger enn hva samfunnet kanskje forventer seg. Dessuten er jeg selvsagt helt «obsessed» med håndverkstrenden. Ikke bare fordi mitt merke er basert på håndverkskultur, men mest fordi det er så utrolig fint! Alt som ikke er standardisert og masseprodusert har en helt annen sjel synes jeg.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg har nylig oppdaget at jeg elsker tilbehør. Jeg er en skikkelig accessoir-person! Jeg elsker vesker, smykker, hatter, caps, solbriller, alt. Det var sånn «15 år gamle Anwar hadde råd til å kjøpe moteriktige ting på 2000-tallet». Det var tilbehøret som gjorde den største forskjellen.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Jeg liker ikke å ha på meg sånne «vanlige» kule brands som for eksempel Levi’s, Converse, Vans osv. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har alltid enten elsket high-end-merker eller ikke noe brand. Disse mid-range-merkene som egentlig er ganske ikoniske har aldri vært min greie. En annen ting du aldri ser meg i er badeshorts som går til kneet, fysj! Jeg går heller aldri i helsvarte antrekk, ser ikke poenget om jeg skal være ærlig. Da kan jeg heller bli hjemme.

– Ditt aller beste motetips?

– Fokuser på styling og færre plagg i garderoben, det er sånn jeg føler man får skikkelig kul look og mer personlig stil.

Publisert: