Brud & bomull

silje
Publisert:

For to år siden på denne dag, stod jeg brud på Hvalstrand Bad. På meg hadde jeg brudekjole kjøpt i USA, fra kjendisdesigneren Monique Lhuillier. I USA er ML like kjent (om ikke mer) enn Vera Wang, for sine vakre kjoler med karakterisktiske silkebåndsbelter. Selv valgte jeg en prinsessekjole i en vakker kremfarge, ikke helt ulik den på midtbildet. Kjolen var todelt, med en stroppeløs blondetopp og et silkeskjørt. I livet hadde jeg et silkebelte, holdt på plass av en flott vintagebrosje. Jeg har aldri følt meg så vakker i hele mitt liv, det var virkelig et red carpet moment to remember.

Jakten på en brudekjole

Men jakten på brudekjolen var ikke like enkel, selv når man er stylist. Fra jeg begynte å lete, ble det klart at ingen av landets brudekjolebutikker hadde akkurat den type kjole jeg hadde lyst på. Alle var meget behjelpelige, men det er vanskelig når du vet akkurat hva du vil ha og ingen kjoler er i nærheten av hva du ønsker deg. Drømmekjolen dukket senere opp i InStyle Bride og da visste jeg at jeg måtte ha akkurat den kjolen, koste hva det koste ville. På ferie i USA booket jeg en prøving hos ML i Beverly Hills for å prøve drømmekjolen. Til 50.000 kroner var den langt over mitt budsjett, så da visste jeg at det var på tide å bli kreativ.

Etter mye leting på nett, fant jeg tilslutt en amerikansk side, preownedweddingdresses, hvor det selges brukte designerkjoler. I mange måneder lette jeg etter kjolen og en dag dukket den opp til langt under halv pris. Jeg slo til, og med hjelp av min amerikanske venninne, kom kjolen i posten etter et par dager. Kjolen var vakrere enn i butikken og sto til alle forventninger og litt til.

Mange av mine venninner synes jeg var smågal som turte å bestille brudekjolen på nett. Nå hadde jeg jo prøvd kjolene til ML i USA, så jeg visste hvilken størrelse jeg skulle ha og at den ta kunne bli sydd inn om nødvendig (etter en ufrivillig slankekur, måtte den tas inn uken før bryllupet, helt uten problemer). Og jeg synes uansett at det var et bedre alternativ, enn å kjøpe en kjole jeg var halvfornøyd med her hjemme.

Alle bruder er forskjellige, noen ønsker en enkel kjole med en avslappet fest, noen gifter seg på stranden i USA og andre vil ha hele pakken med eventyrbryllupet. Når vi feirer to år med bomull og rosa champagne i kveld, kan jeg se i fotoalbumet med glede, og med hånden på hjertet si at jeg ikke angrer på en ting. Drømmebryllupet ble en realitet med god planlegging og hjelp av familie og gode venner.

Mine beste råd til deg som står brud:

-Planlegg nøye. Det er så utrolig viktig å planlegge ned til de minste detaljene. Jeg lover deg at som brud slapper du mye bedre av på den store dagen, hvis du vet at ting er på plass og at gjestene og hjelpere vet hva de skal gjøre og når de skal gjøre det.

-Ikke la andre bestemme, gjør som dere vil. Familie og venner kan ha en tendens til å bry seg mye, men det er dere som skal leve med minnene resten av livet. Med det mener jeg ikke at man ikke skal ta hensyn, men alt med måte.

-Deleger ansvar. Venner og familie vil mer enn gjerne hjelpe. Ikke vær redd for å spørre om hjelp, dette er dagen deres, du vil gjøre det samme for dine venninner når det er deres tur.

-Stol på magefølelsen. Er det drømmekjolen, så vet du det. Ikke råd til den varianten? Ikke la deg stoppe av det, tenk heller ut kreative måter på å få det som du vil. Jeg lover deg, alt kan fikses med litt innsats. Kanskje har du en venninne som kan sy og en som kan sminke?

-Gjør research og velg en dyktig fotograf. Dagen går altfor fort og det er så utrolig viktig å bevare minnene. Vi brukte Studio Fazett, som er et av de beste i byen. Ikke spar penger på fotografen og gjør research, jeg vet om vennepar som ikke har et eneste bra brudebilde, selv om fotografen var vel så kjent. Det beste er å høre med venner og få anbefalinger fra noen som har brukt fotografen tidligere. Hva får du for pengene? Dette er noe av det du må du undersøke.

-Slapp av og nyt dagen! Sørg for at dere som brudepar ikke trenger å tenke på noe annet enn hverandre, da blir dagen garantert en suksess.

Publisert:

Finn mer innhold om: