«Gossip Girl»-stylistens beste motetips

Han har vært modell for Calvin Klein med Kate Moss og jobbet som assistent for

Mari Glans
Publisert:

«Sex og Singelliv»-stylisten Patricia Fields. Nå gjør Eric Daman stor suksess som stylist i TV-serien «Gossip Girl».

- Da jeg fikk jobben i «Gossip Girl» dro jeg ned for å sjekke ut det virkelige privatskole-miljøet i New York. Jeg analyserte hva jentene hadde på seg, som Tory Birch-sko og vesker fra Cholé, og brukte det i serien, sier stylisten.

Noen år etterpå er det de samme jentene han analyserte som kopierer Philip Lim-kjolene og veskene fra Chanel som Eric Danan har plukket ut til serien.

- Det er rart å se hvordan virkeligheten kopierer en TV-serie, sier Eric Daman til magasinet Allure.

Millioner av kvinner sitter foran TV-skjermen for å følge med på den populære serien. «Gossip Girl» er nesten mer et moteshow enn en TV-serie, med de utallige designantrekkene i hver episode som flittig kopieres av drøssevis av jenter.

Eric Daman får spesielt skryt for sin kreative bruk av håraccesorier, hans kombinasjon av ulike stiler, og blandingen av designerklær med vintage og high street-merker.

MinMote.no - Norges største moteside

Artikkelen fortsetter under bildet

Her er Eric Damans tips til hvordan du kan finne din egen stil:

Bli inspirert

Det har ingenting å si om du liker Audrey Hepburn eller Kate Moss. Å ha et stilikon som inspirasjon vil hjelpe deg å finne ut hva du liker. Når du går på shopping, let etter plagg som du forestiller deg at stilikonet ditt kunne ha brukt.

Gjør research

Når du finner en dame med bra stil, gjør research på henne. Hvor handler hun klærne sine? Hvilke farger liker hun? Kanskje du ikke liker hele stilen hennes, men bare de antrekkene som passer for deg.

Gransk klesskapet ditt

Når du går igjennom klesskapet ditt, hva sier det om deg selv? Hvem er du basert på klærne dine? Hvis du ikke kan svare på disse spørsmålene, lag en regel om at du bare skal kjøpe klær som du virkelig liker og ikke vil leve uten, og så kaste de plaggene du ikke bruker lenger. På denne måten vil din personlige stil begynne å ta form.

I følge Eric Daman er det fire plagg enhver kvinne bør eie akkurat nå.

1. Khaki Burberry trench coat

- Dette er en tidløs klassiker som ser bra ut på absoultt alle, og som aldri vil forandre seg. Jeg elsker denne sammen med hettejakker i kashmir eller et stort skjert på kjølige dager.

2. Diane von Furstenberg wrap dress

- Kjoler i akvarellfarger minner meg om Hitchcock-heltinner, og kjolen er dessuten flatterende på de fleste kroppsfasonger.

3. En kort skinnjakke i sort eller brun

- Jeg elsker de fra Gucci og Rag & Bone. De ser hverdagslig kule ut sammen med skinny jeans, og trendy brukt over en lang kjole.

4. Slitte, baggy jeans

- De gir androgynitet en ny twist. Bruk dem sammen med flate sko fra Lanvin og store solbriller fra Roger Vivier.

Eric Daman foretrekker jeans fra Charlotte Russe, hvor han selv er kreativ leder.

Kilde: Allure

MinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: