Mette-Marit lot dronning Sonja skinne

I forbindelse med kongeparets 75-årsdag var kongefamilien samlet på Kunstindustrimuseet i Oslo i dag. Ikke overraskende var kongefamiliens kvinnelige medlemmer lekkert antrukket.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Det var dronningen som stjal showet. Hun ankom i en todelt fuksiafarget drakt og sorte pumps. Over skulderen hadde hun en elegant, svart skinnveske. Trolig fra Chanel. Rundt halsen hadde Sonja gått for et stort statement-smykke. Mette-Marit, som kom med Prada på armen og Christian Louboutin på føttene, lot Sonja skinne og beholdt den kremfargede ullkåpen på.

LES OGSÅ: Dundas hylles for ny «red carpet»-kolleksjon

– Den fuksiafargede brokadedrakten har dronningen hatt siden tidlig på 90-tallet. Oppgjennom årene har hun brukt den med en rekke ulike smykker, primært perler og gull, men i dag kunne vi se henne kombinere den med store smykker i oksidert sølv fra den norske smykkedesigneren Gine Sommerfelt, sier kongeekspert Kjell Arne Totland til minMote.

Totland kan fortelle at Sonja la sin elsk på de lekre smykkene etter en kunstutstilling, og bestilte tilhørende armbånd og øresmykker av Sommerfelt.

– Dronning Sonja er flink til å promotere norsk smykkedesign og bruker ofte norsk smykkekunst under sine representasjonsreiser i utlandet, og det var nok ikke tilfeldig at hun brukte norsk design i forbindelse med åpningen i dag, bekrefter Totland.

Prinsesse Märtha Louise var iført en drakt i en av sine favorittfarger - som endelig har blitt en av sesongens it-farger - nemlig mintgrønn.

Denne fargen var forøvrig sammen med sjokkrosa valgt som hovedfarge under prinsessebryllupet i Trondheim for snart ti år siden.

– Denne drakten er sydd i forkant av prinsessens bryllup i 2002, fortsetter Totland, og legger til:

– I likhet med sin mor er prinsessen veldig flink til å bruke sine klær igjen og igjen, men i nye kombinasjoner. Hun kombinerer gammelt og nytt på en sympatisk måte.

Under NRKs sending kunne man se prinsesse Märtha Louise og kronprinsesse Mette-Marit gi en av dronning Mauds broderte gullkjoler ekstra oppmerksomhet, så det var tydelig at dette var en gave kongefamilien satte stor pris på.

Utstillingen viser gaver, kofferter og reiseekvipasje, drakter og uniformer, smykker og ordener. Blant høydepunktene er vognen som ble laget til kroningen av Kong Haakon og Dronning Maud i 1906, og daværende Kronprins Olavs lekebil (en Cadillac) fra 1912.

Utstillingen er en av seks utstillinger som under fellesbetegnelsen "Den kongelige reise" utgjør Regjeringens gave til Kongeparet.

LES OGSÅ:Mette-Marits nye Nobel-kjoler er verdt over 100.000

LES OGSÅ:Derfor snakker ikke Mette-Marit om luksusmoten

Publisert: