Matthew Williamson for Lindex: Dette bør du shoppe og droppe

BILLIG LUKSUS: Matthew Williamson designer til vanlig eksklusive kjoler for Hollywood-stjerner. Nå har han laget en rimeligere kolleksjon for Lindex. Foto: Produsentene

Når stjernedesigner Matthew Williamson designer en rimelig kolleksjon ser noen av plaggene like eksklusive ut som vanlig Williamson-design, mens andre knapt holder kjedestandard.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den engelske designeren har gjort braksuksess på luksusmarkedet, og har kledd opp kjendiser som Sienna Miller, Olivia Palermo og hertuginne Kate. Williamson er spesielt kjent for sine kjoler og tilbehør, og han bruker gjerne sterke farger, mønster, perler og glitrende stener. En ekte festkjole fra Matthew Williamson kan koste flere titalls tusen, men nå har designeren slått seg sammen med billigkjeden Lindex og laget en kolleksjon som passer til de fleste lommebøker.

Kolleksjonen består av en rekke høstplagg og tilbehør, og er i salg i utvalgte butikker og på nett fra 4. oktober. I kjent Matthew Williamson-stil går det mye i sterke farger som rosa, oransje, grønt og blått, men også noen mer nedtonede plagg i grått og sort.

minMote-leder Sonia Huanca Vold har selv møtt designeren i London, og hun er glad for at han fikk fjernet noen av plaggene som da var foreslått.

- Da jeg intervjuet Matthew Williamson nylig viste han meg et par paljettplagg som egentlig skulle være en del av kolleksjonen, men som han mente så for billige ut og vurderte å få fjernet. Det gleder meg å se at disse nå er borte. Williamson har personlig godkjent kolleksjonen, noe som i seg selv er et kvalitetsstempel, sier hun.

Det er imidlertid ikke alt Vold er like imponert over. Her har hun plukket ut sine favoritter, samt plaggene hun mener du bør styre unna.

Dette bør du droppe:

IMPONERER IKKE: Rosa genser, 499 kr. Fuskepelsvest, 699 kr. Kjole, 799 kr. Sort, blå og rosa genser, 299 kr. Armbånd, 99 kr. Skjerf, 299 kr. Foto: Produsenten

Blant plaggene minMote-lederen er lite begeistret for er en rosa strikkegenser med gulltråder, en fotsid kjole med prikkemønster, en enkel genser med fargerike ermer og en pusete fuskepels. Vold mener det spesielt skal mye til å ta seg godt ut i kjolen som når helt ned til gulvet.

- Jeg skulle faktisk ønske at Matthew Williamson hadde avvist noen flere plagg. Den sorte genseren med fargesterke ermer og den lange kjolen i tynt jersey-stoff ville knapt en Hollywood-stjerne sett bra ut i. Det ser ikke ut som hans luksusdesign i det hele tatt. Jeg er også skuffet over kvaliteten på fuskepelsen – den både ser og kjennes ut som billig plast, sier hun.

Dette bør du shoppe:

SHOP: Kjole, 1499 kr. Skjerf, 399 kr. Silkebluse, 499 kr. Smykke, 399 kr. Kåpe, 1499 kr. Clutch, 599 kr. Foto: Produsentene

Kolleksjonens andre gulvlange kjole vekker langt mer begeistring hos Vold. Kjolen har korte ermer, og kommer med et frynsebelte man kan knyte rundt livet. Dessuten mener minMote-lederen clutchvesken ser ut som om den kunne kommet fra Williamsons egen kolleksjon - hvor en clutcveske vanligvis ligger på mellom 5000 og 10.000 kroner.

- Noen av plaggene er så fine at de like gjerne kunne kommet fra designerens egen kolleksjon. Blålige mønster med et hint av neon og steiner og perler er blitt Williamsons merkevare. Ønsker man å få hans karakteristiske design inn i garderoben, er de blå mønsterplaggene i silke og den søte clutchen de beste investeringene. Ullkåpen er også en av mine favoritter, sier hun.

Publisert: