Dette bør du shoppe og droppe fra Tones kolleksjon

Tone Damli Aaberge (24) har laget en kolleksjon inspirert av sitt eget klesskap, men minMote-leder Sonia Huanca Vold mener du med fordel kan styre unna t-skjorten med Tones ansikt på.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Melodifestivalen-aktuelle Tone har rett og slett designet sin egen drømmegarderobe, som er i butikkhyllene fra i dag av. Det har hun gjort i samarbeid med det eksklusive, danske merket Designers Remix og sjefdesigner Charlotte Eskildsen. Siden hun slo gjennom med «Idol» i 2005 har Tone gjennomgått en utrolig stilforvanlig, og de siste årene har hun nærmest vært en ambassadør for det danske merket. Dette er imidlertid den første kolleksjonen hun har designet selv.

Tones stil har blitt langt mer elegant den siste tiden, og løstsittende jeans og t-skjorter har blitt byttet ut med mini-mini-kjoler og skyhøye hæler på fest. Til hverdags har Tone bevart litt av den røffe stilen, noe minMote-leder Sonia Huanca Vold mener gjenspeiles i kolleksjonen.

– Det er lett å se at kolleksjonen er inspirert av Tones garderobe. Popstjernens stil har blitt litt mer voksen og feminin de siste årene, samtidig som hun har ivaretatt guttejenta i seg på en «laidback» og dempet måte. Alle plaggene er veldig representative for hennes stil, sier Vold.

Sonia har plukket ut hvilke plagg hun mener du bør shoppe og droppe fra kolleksjonen.

Dropp dette:

Prisene på Tones kolleksjon ligger på rundt 2700 kroner for den dyreste skinnjakken til rundt 400 kroner for et skjerf. Tone har laget tre skjerf i rødt, blått og sort batikkmønster, som ikke begeistret minMote-leder Vold. Hun er dessuten usikker på om t-skjorten med Tone-trykk kommer til å bli revet ut av hyllene.

– T-skjorten med Tones ansikt på er nok laget for spesielt interesserte fans, så med mindre du er nettopp det ville jeg styrt unna den. Batikktrenden var veldig stor forrige sommer, men er ikke like trendy nå. Om du fortsatt vil kle deg i de sommerlige, klorblekede plaggene finner du langt rimeligere varianter i både bruktbutikker og hos de store kjedene, mener Sonia.

LES OGSÅ:Se Tones enorme stilforvandling – år for år

Vold er langt mer begeistrett for kolleksjonens mange basisplagg, som en militærgrønn parkas og en rutete skjorte. Sonia mener også man bør ta seg tid til å prøve den sorte kjolen - den ser nemlig helt annerledes ut på en kropp enn på en kleshenger. Modellen for kolleksjonen er for øvrig Tone selv.

– Den sorte silkekjolen ser ikke like fin ut på bildet som den er i virkeligheten – den er nydelig! At den er kort foran og lang bak samtidig som den har åpen rygg gjør den supersexy på en sofistikert måte. Også mange av basisplaggene er gode investeringer - som den grønne «festivaljakken» og den rutete skjorten, mener minMote-lederen.

LES OGSÅ:Her er oppskriften på Tones «skjønnhetssmoothie»

Publisert: