Slik blir du høstfin på budsjett

May Linn Gjerding
Publisert:


«OsloGirls»-jentene viser deg høstens hotteste mote: Saueskinn og ull.

Pilotjakken i saueskinn ble først observert på catwalken i London. Nå gjør fåretrenden fullt inntog i Norge. Det viste seg også da de motebevisste jentene i VG TVs realityserie «OsloGirls» fikk følgende oppdrag: Å plukke ut hvert sitt antrekk fra de rimelige kjedebutikkenes høstkolleksjoner.

Supermodellen kaster vingene. Les mer her!

Billig versjon

Moteblogger Nathalie Helgerud (25) og blogger Marie Amanda Smedbakken (20) falt for hvert sitt saueinspirerte plagg; en jakke i imitert saueskinn med kraftig ullkrage, og en vest i samme stil.

- Jakketypen jeg har på meg i dag, så jeg først da Burberry Prorsum viste høstkolleksjonen sin. Men dette er en billig versjon. I stedet for 25000 kroner koster denne 599. Jeg har alltid likt saueskinn. Det søte og uskyldige, kombinert med skinn gir en råere look, sier Marie Amanda.

Den erfarne shopperen satte sammen antrekket sitt på bare ti minutter, og trippet fornøyd av gårde på høye, åpne sko.

Rundt halsen hang flere kveiler med perler og smykker - 20-åringen liker ikke uttrykket «less is more».

- Less is for lite, fastslår Marie Amanda.

Til saueskinnsvesten hadde Nathalie blinket ut et stort skjørt og piffet det hele opp med et knallrødt skjerf.

- Under Fashionweek i London gikk alle modellene med vide og lange skjørt. Man ser også høyere ut i dem, sier 25-åringen som også jobber som stylist.

Vanskelig med dyreprint? Få gode tips her!

Behagelig

Student og frilansjournalist Isabelle Ringnes (22) er en av jentene i serien som har vært utplassert i MinMote, VGs redaksjonelle moteportal på nett. Hun var den eneste uten «fåreklær».

- Jeg synes saueskinn er kjempefint, men det er ikke helt optimalt til min kroppsfasong. Det ser rart ut på meg fordi jeg er liten, men jeg unner alle andre som kan kjøre på med den stilen, sier Isabelle.

Hun valgte seg en elegant buksedrakt, åpne sko med skyhøye sølvhæler og en blekgrå strikkejakke.

- Jeg synes det er veldig kult med sånn one suit-greie, både i shorts og bukse. Jeg synes man ser mer og mer av det i motebildet. Det er et veldig behagelig plagg, selv om det er litt ubeleilig når du skal på toalettet.

Trendy akkurat nå

Da VGs MinMote-ekspert Silje Pedersen utfordret moteløvene Nathalie Helgerud, Isabelle Ringnes og Marie Amanda Smedbakken til å kle seg opp i høstens trendplagg i går, ble det mye sau. Silje Pedersen har selv for lengst gått til innkjøp av jakke med sauepreg.

- Det finnes utrolig mange kule varianter av saueskinnsjakken i butikkene, enten du velger dyrt eller billig, er dette en hit i høst. Jakkene finnes både i ekte og uekte vare. De fineste modellene er ofte vintage eller secondhand, så det er bare å sette i gang med skattejakten i klesskapene til foreldre eller besteforeldre, sier Pedersen.

På jakt etter en saueskinnsjakke? Her finner du mange fine modeller!

SE OSLOGIRLS PÅ VG TV

Relevante saker videre:

På shopping i helgen? Her får du gode shoppingtips!

Kle deg i varm fløyel i høst. Les mer her!

Publisert: