Norsk designer åpner vintagebutikk

Fredag lanseres Norges første store vintagebutikk på nett. Butikken har fått navnet VanityVintage.

silje
Publisert:

Bak nettbutikken står tidligere Esmod-elev og designer, Lisa Mari Kvalvik. Lisa er tidligere kjent for å stå bak merket Lisa M, men satser nå alt på vintagebutikken som åpner fredag. I en tid da finanskrisen råder, velger gründeren Kvalvik å satse for å lykkes med å selge brukte klær til Norges fashionistas.

Hva var ideen bak Vanity Vintage?

-Å skape en butikk proppfull med autentiske vintage godbiter, selektivt utvalg, gode priser, gjennomført og lekker for kundene og en brukervennlig side. Jeg håper vi sammen med kunder kan få tid sammen til utvikling, det er flere ting jeg tenker VanityVintage skal bli best på, sier Lisa Mari Kvalvik til minmote.

Hvorfor gikk du fra designer til butikkeier?

-Livet går vel i baner, det har vært mye utfordringer på veien og alltid har ting tatt en vending og jeg har rettet eller snudd meg etter det. Jeg har bestandig vært målrettet på hva jeg vil. Jeg har ikke lagt designerlysten på hyllen, den vil alltid være der, sier Kvalvik.

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside

Det har jo gått rykter om at du skulle åpne lenge, hvorfor har det tatt så lang tid?

-Alltid er det uforutsette humper på veien, og det er tøft å være gründer. Økonomisk sett er det fra hånd til munn hele veien. Og planen eller fremdriften må dessverre rette seg etter det, men nå er jeg i mål, sier en lettet Kvalvik.

Hvor finner du vintageplaggene?

-Jeg henter klærne fra land som USA, Canada, Tyskland, England. Ja, hvor jeg enn å måtte ha lyst å reise så er modus alltid tunet inn på skattejakt, elsker å shoppe og se etter nye kule ting!

MinMote.no - Norges største moteside

Hva er det fineste vintageplagget du eier? Er det ikke vanskelig og ikke å velge alle de fineste tingene til seg selv?

-Det fineste plagget? Jeg har mange. Mange plagg med affeksjonsverdi som jeg aldri kommer til å selge. Kanskje en topp jeg arvet av farmor. Det nyeste jeg har kjøpt som topper toppen, er en croppet skinnjakke med de heftigste frynser, digger den. Og jo, det er vanskelig og ikke å ha lyst på alt selv, samtidig er jeg veldig engasjert i jobben min, og det er å skaffe freshe, kule, ultra fete vintagefunn til andre snasne jenter, ler Kvalvik.

Hva anbefaler du leserne å investere i denne våren?

Hos VanityVintage er det ett veldig selektivt utvalg, det går på smak, hva du liker, hvilken stil du har. Men en jumpsuit eller jeansjakke. Vi har skaffet innmari mange vakre, kule unike kjoler, så da vil jeg anbefale og slå til og skaff deg noe ingen andre har, sier Kvalvik til minmote.

Nå er det jo finanskrise i landet, er det virkelig marked for dette i Norge?

-Ja absolutt. Jeg er 100% overbevist om det!

Hva er fordelene med å shoppe hos VanityVintage?

-Folk må absolutt fortsette å handle på ebay. Jeg tror fordelene og styrken til VanityVintage er at dette er enkelt, brukervennlig, fastsatt pris, og du er ikke nødt å følge plagg i flere dager og sitte oppe på natten, noe som jeg nemlig har gjort mye selv, sier Lisa M.

Hvor går turen neste gang?

- California! Gleder meg sånn, jeg elsker å reise, sier Kvalvik.

Ikveld er det motevisning på Steen & Strøm og imorgen åpner butikken. Er nervene under kontroll?

-Åja, det er selvfølgelig nerver, dette har jeg ventet på lenge . Jeg er så utrolig heldig å ha ett sterkt team rundt meg. Flinke kompetente mennesker som stiller opp, så jeg er sikker på det blir en strålende heftig heftig aften! Men pulsen er absolutt høy, avslutter en stresset Kalvik til minmote.

MinMote.no - Norges største moteside
Publisert: