Kle deg som danseløvene i Fame

1980-tallet regjerer i høstens motebilde og på fredag er det premiere på den nye «Fame»-filmen på norske kinoer. La deg inspirere av stilen til landeplagen som gjorde leggvarmere og tights til allemannseie.

silje
Publisert:

Se video fra den nye filmen her!

For hvem husker ikke hitsangen og filmen «Fame.» Nå er landeplagen tilbake i ny form, 30 år senere. Konseptet er det samme, vi møter en danseglad gjeng som kjemper om berømmelse på skolen New York Acadamy for Performing Arts. Av casten er det ingen av de unge danserne som er spesielt kjente, men i lærerrollene finner vi navn som Kelsey Grammer, Debbie Allan og Megan Mullally. Filmen har premiere på norske kinoer 16.oktober.

På tide med en ny høstjakke? Sats på fuskepels i høst.

Leggevarmere, retro joggesko og tights

Med filmen på 80-tallet kom selvfølgelig også den heite dansemoten. Leggvarmere, hettegensere, magekorte topper, korte shorts, tights og ballerinadrakter var bare noen av motehitene. Og vi skal ikke langt unna for å se flere av disse gjengangerne i motebildet denne høsten. For selv om det er skarpe skuldre og skulderputer som gjelder, ser vi også oversized skuldergenser à la «Flashdance» og ikke minst tights.

Tights er hot. Her er Siljes favoritter!

Slik får du stilen

Sats på enkeltelementer og unngå å kjøre denne stilen fra topp til tå, med mindre du skal en tur på dansestudioet. En grå skuldergenser og tights er det perfekte følget for denne stilen. De amerikanske collegejakkene får du rimelig på ebay, og et par kule retro joggesko er perfekt for de dagene du ikke makter de høye hælene. Ønsker du kun en liten dose Fame, satser du på fingerløse vanter i en fresh pastellfarge.

Relevante artikler videre:

Mer høstmote? Her får du flere tips!

På tide med en ny veske? Her er mange fine varianter!

Ikke glem detaljene. Sats på kule detaljer i høst!

Publisert:

Finn mer innhold om: