Kjendisene kaster seg på skinntrenden

Om det er et materiale du trygt kan investere i nå, er det skinn. Skinnplaggene er en gjenganger både på høstens catwalker og på de hotteste stjernene.

Mari Glans
Publisert:

Den klassiske skinnjakken er alltid aktuell når høsten kommer, og det gjelder selvsagt i år også. Men nå kommer det trendy skinnplagg i alle varianter. På catwalkene for denne høsten ble det vist skinn i alle varianter. Mens man ofte forbinder skinn med veldig rocka og harde plagg, er sesongens skinnklær myke og klassiske med rene linjer, så langt unna heavy metal som man kommer.

Rødt er hot

Sort er den mest brukte fargen, men i høst er det også innslag av grått, kamel og ikke minst, rødt skinn. De røde skinnbuksene ble vist både på visningene til Balmain, Isabel Marant og Bottega Veneta, og da trensetter Kate Bosworth dukket opp i et par røde skinnbukser fra Valentinos pre-fall kolleksjon, var trenden offisielt satt. Rødt skinn dukker også opp på jakker, sko og vesker denne høsten.

Disse fargene gjelder i høst. Høstens fargetrender

Skinnoverdeler

Enkelte designere viste hele skinnantrekk med matchende jakke, bukse og tilbehør på catwalken. Det ble også sett skinndetaljer på ytterplagg, bukser og kjoler som ga plaggene det lille ekstra.

Andre trendy skinnplagg det kommer mye av i høst er skinnshortsen og skinnskjørtet. At det er to anvendelige plagg som kan kombineres med det meste, gjør disse to til soleklare høstfavoritter.Selv om det korte skinnskjørtet er det mest åpenbare valget, ble det også vist flere varianter av skinnskjørtet i en lengre 50-talls modell på visningene til Chloé og Louis Vuitton.

Det har vært flere innslag av skinnkjoler tidligere sesonger, og kjolen er selvfølgelig også høyaktuell nå. På visningene for høsten ble det vist alle mulige varianter. Alt fra den lille sorte skinnkjolen, til 50-talls modeller og varianter med strutteskjørt og rysjer. Et plagg som er forholdsvis nytt denne høsten er overdeler i skinn. På catwalken ble det vist nette singleter og topper i glatt, supermykt skinn.

Liker du rød leppestift?Slik finner du den riktige nyansen!

Slik bruker du trenden

For å slippe unna med skinntenden, er kombinasjonen av materialer viktig. Unngå å bruke flere store skinnplagg på én gang, men bruker heller skinnplagget sammen med myke plagg i ull eller bomull for å skape en kontrast. Det er også fint å styre unna blanke materialer om skinnet er blankt.

Det er også fint å tenke på kontraster når man setter sammen et antrekk. En skinnvest blir enda kulere om den brukes over en søt blondekjole, og skinnbuksen din er fin å bruke sammen med en grov strikkegenser eller en stram blazer.

Den geometriske trenden fortsetter til høsten!Få inspirasjon her!

Relevante artikler videre:

Bli inspirert av stjernene!Stjel stilen til Diane Kruger

Lyst på sotede øyne?Følg vår guide her

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Publisert:

Finn mer innhold om: