Sesongens mest trendy tilbehør er «usynlig»

Glasshæler, plastarmbånd og transparente vesker. Nå skal tilbehøret være nesten usynlig og mest mulig gjennomsiktig.

Selv om vinteren er kald og lang, kan du trøste deg med nytt og spennende tilbehør. Vi har alle en veske eller et par sko som passer til alt, men ingenting er så anvendelig og gøyalt som en nøytral, gjennomsiktig håndveske eller noen nærmest usynlige armbånd.

Det nøytrale tilbehøret bidrar til et moderne og lekent stiluttrykk som gjør det ekstra morsomt å kle på seg. De store motevisningene for våren 2013 viser at den futuriske trenden kommer til å prege motebildet fremover.

Givenchy kledde opp sine modeller i sandaler med gjennomsiktige plastremmer, mens Burberry Prorsum sendte modellene ned catwalken i metalliske materialer og med fargede transparente vesker over armen. Valentino gikk for gjennomsiktig tilbehør fra topp til tå. De klassiske kjolene fra det italienske motehuset ble pyntet opp med clutchvesker i plexiglass og plastarmbånd. Både veskene og armbåndene var smykket med motehusets signaturdetalje, som er gullnagler.

Plastsmykker

Plastsmykkene kan brukes både til hverdags og fest, og bidrar til et mer lekent og morsomt uttrykk. De helt enkle transparente armbåndene går aldri av moten, mens de mer pyntede variantene spriter opp et ellers enkelt antrekk.

Flyvende hæler

Ustødig eller ei på høye heler, gir glasshælene en illusjon om at du går på luft. Om du går for en lys variant får du i tillegg ekstra lange og lekre ben. Tone Damli Aaberge er blant dem som allerede har slengt seg på trenden - hun hadde nemlig på seg et par hudfargede sko med glasshæl under årets sesongpremiere av «Idol». De transparente skoene krever kanskje ekstra fotpleie og pedikyr, men er en perfekt anledning til å ta frem neglelakken til tærne.

Transparente vesker

Disse veskene vil vise hele verden hva du har oppi dem. Enten du går for en clutchveske i plexiglass eller de mer gjennomskinnelige hverdagsveskene, må du være forberedt på å ha ting i vesken som alle andre kan se. Fordelen er at gjennomsiktig passer til alt. I tillegg tåler de både sjøsprøyt og regnbyger.

Hvordan var din opplevelse i dag?