Ukens trendsetter: - Sort er enkelt og elegant

Silje Vallevik jobber som modell og kunstner. Nå satser hun alt på kunsten med egen utstilling i London. Møt den norske jenta som følger drømmene sine i storbyen.

silje
Publisert:

Hvem: Silje Vallevik

Hvor: London

Yrke: Kunstner og modell

Aktuell med: Kunstutstilling

www.siljevallevik.com

Fortell om kunsten din

- Jeg maler oljemalerier på kanvas og surrealistiske portretter av kvinner. Farger har mye å si i mine malerier, de gir en dypere mening, sier Silje Vallevik til minMote.

Påvirker yrket ditt din personlige stil?

- Min personlige stil henger kanskje litt sammen med min bruk av farger i maleriene. Jeg matcher aldri noe med vilje. Jeg ser på hva jeg føler passer sammen, også putter jeg det inn. Personlig er jeg veldig glad i svarte klær, det er bare så enkelt og elegant, sier modellen.

Elegant og klassisk trenger ikke være kjedelig. Her er våre favoritter.

Beskriv stilen din

- Jeg har en veldig avslappet stil, jeg liker ikke å se superstylet ut. Har litt rock chic-stil. Jeg kler meg etter dagsformen. Jeg er veldig glad i løse topper og stramme jeans, bukser eller leggings. Jeg liker å skape kontraster av former fra klærne. Store kashmirgensere er et must. Denne sesongen er jeg helt besatt av boots, har allerede kjøpt seks par.

På tide med et par nye høstsko? Her har du de kuleste høststilene!

Hvor henter du inspirasjon?

- Jeg henter inspirasjonen fra omverdenen min, gjennom reiser, farger, former, venner osv. Alt kan brukes som inspirasjon.

Fortell om utstillingen din

- Utstillingen min heter «Back to Beauty.» Navnet kommer av at jeg er lei av å gå på utstilling etter utstilling hvor det er en sort kanvas og en hvit kanvas, eller en rød prikk midt på lerett, eller ting som er malt for å sjokkere som blod, porno, osv. Hva er galt med å ville ha noe vakkert på veggen?

Har du noen shoppingtips i London?

- Jeg elsker å shoppe i Notting Hill Portobello Marked i London, jeg bor like ved. Der er det masse fin vintage. Hvis du vil ha noe mer upmarket, liker jeg Matches Boutique som også ligger i Notting Hill. Eller Bond Street (Mayfair), som jeg elsker. Betjeningen i disse butikkene er mye vennligere enn i Sloan Street. Liberty er også en utrolig fin butikk. Topshop er jo et must hvis du er her, men personlig syntes jeg det er litt for hektisk der, sier modellen.

Nå åpner TopShop butikker i Norge!Les mer her!

Noen andre gode tips for kunstopptatte lesere som skal til London?

- I London kan du gå på kunstutstilling hver dag i uken. Det er alltid noe nytt å se. Personlig liker jeg National Portrait Gallery (et must) og et lite galleri i Bond Street som heter Opera Gallery. De har alltid masse fint, sier kunstneren til minMote.

Når er utstillingen?

- Jeg har malt hele livet, så det føles veldig naturlig å ha utstillingen nå. Jeg skal ha min første utstilling «Back to Beauty» i dag, 24.oktober i London (Kings Cross) hvor jeg skal stille ut ca 35 malerier. Jeg skal også stille ut diktene mine, sier Vallevik.

Blonder er på moten i høst. Slik bruker du stilen elegant og lekkert.

Hvordan er det med nervene?

- Jeg er veldig spent. Det har vært mange søvnløse netter. Jeg kommer nok til å ha en utstilling i Norge etter hvert, det hadde vært utrolig gøy! Foreløpig kan man få tak i kunsten på nettsiden min, avslutter Vallevik til minMote.

Relevante artikler videre:

På tide med en ny høstkåpe? Her er 10 fine varianter.

Tørr du prøve lårhøye støvletter? Kjendisene elsker stilen!

Norske modeller gjør det bra. Norsk modell på lønnstoppen.

Publisert:

Finn mer innhold om: