Londons hotteste it-girl

Alexa Chung (26)  er it-girl over alle it-girls om dagen. Med sin kule stil og evne til å skape nye trender, i tillegg til rockestjerne-kjæresten og venninner som Agyness Deyn og Alice Dellal, er eks-modellen Alexa Chung en av de kuleste jentene på planeten akkurat nå.

Mari Glans
Publisert:

Alexa er halvt kinesisk og halvt britisk, og begynte å jobbe som modell som 15-åring. Nå jobber hun som programleder for moteprogrammet «Frock Me» sammen med designeren Henry Holland, hun har sin egen spalte i The Independent og er kjæreste med Alex Turner i rockebandet Arctic Monkeys.

- Jeg ønsker ikke å være kjent for hva jeg kler på meg, sier Alexa i et intervju med The Guardian, men det er nettopp det hun er. Hennes særegne personlige stil har raskt blitt kopiert, og hun blir nå kalt en trendsetter på samme linje som den 10 år eldre Kate Moss.

Selv beskriver Alexa Chung stilen sin som 60-talls nerd. Stilen innebærer knehøye strømper, korte kjoler eller slitte t-skjorter og shorts, og klassiske elementer som en blazer, Barbourjakker og en Chanelveske.

- Jeg var på Selfridges her om dagen og en jente gikk forbi i knestrømper, foldeskjørt og Barbourjakke, og det er jo nøyaktig min look. Det var veldig rart å se, sier Alexa Chung til The Guardian.

MinMote.no - Norges største moteside

Alexa Chung skiller seg ut fra de andre britiske it-jentene. Hennes favorittkjole om dagen er en vintage 70-talls kjole som ifølge henne selv har «heslig paisleymønstrede regnbuefarger, med store ermer».

- Jeg tror jeg begynner å bli lei av 60-tallsstilen nå. Jeg hadde på meg kjolen på en fest for NME og bladene skrev etterpå at jeg hadde hatt på meg bestemors gamle gardiner, sier Alexa stolt.

MinMote.no - Norges største moteside

Alexa Chung innrømmer at hun synes det er rart å være et forbilde for unge jenter, men er bevisst på hvordan hun framstår når hun er på TV-skjermen.

- Jeg liker ikke å se sexy ut, jeg synes det er for enkelt. Jeg er så lei av jenter som dytter puppene sine fram på alle bilder . Jeg hater at kvinner alltid har lyst til å se sexy ut. Jeg har lyst til å være en annen type rollemodell for jenter, siden jeg er programleder for et program som retter seg mot unge mennesker. Jeg ønsker at jenter skal like meg, hva menn syns bryr jeg meg ikke noe om, sier fashionistaen.

Les mer på minMote.no:Her er Kate Moss' nye kleskolleksjon

Selv har Alexa Chung et stilikon litt utenom det vanlige.

- Jeg syns Dronningen av England er den best kledde kvinnen i historien. Hun kler seg alltid passende, og er aldri ukomfortabel.

- Når jeg blir eldre vil jeg se ut som Julie Christie eller Jane Birkin. Eller Annie Hall som i Woody Allen-filmen. Diane Keatons stil i den filmen er bare en av de beste stilene i historien, sier Alexa Chung.

MinMote.no - Norges største moteside
Publisert: